1. Home
  2. Vesti
  3. Češko tržište doživelo umereniji pad od većine drugih
Češko tržište doživelo umereniji pad od većine drugih
0

Češko tržište doživelo umereniji pad od većine drugih

139
0
Podelite sa prijateljima:

Tržište novih automobila u Češkoj zabeležilo je značajan pad tražnje u prvom kvartalu 2020. godine, dok je broj novih registracija tokom upravo završenog meseca, opao još brutalnije. Iz jučerašnjeg saopštenja za javnost koje je izdala lokalna Asocijacija uvoznika automobila, u martu je isporučeno 13.685 vozila, što je za 36% manje u odnosu na lanjski finalni zimski mesec.

Razlog ovako intenzivnog pada tražnje leži u epidemiji korona virusa koja je dovela do zatvaranja brojnih izložbeno-prodajnih salona zbog mera preduzetih s ciljem „ravnanja krive“.

Tokom prvog tromesečja 2020. godine, isporučeno je svega 50.194, što je za skoro 70% više od godišnjeg plasmana u Srbiji. Ali, ova brojka je u odnosu na lanjski uvodni kvartal u Češkoj Republici, manja za 15,8%, jer je tada u ruke kupaca dospelo 59.616 novih četvorotočkaša.

Lavovski udeo na tržištu nastavlja da, u skladu s očekivanjem, drži ćerka kompanije Volkswagen AG, odnosno Škoda Auto s udelom od 39,9% u prvom tromesečju. Sledi patronski Volkswagen s tržišnim učešćem od 8,9%. Na trećem mestu se našao korejski Hyundai s udelom od 8,8% dok prvu četvorku zaokružuje Toyota kojoj je u prvom kvartalu pripalo 4,2% tržišnog kolača.

AutoRepublika

(139)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments