1. Home
  2. Vesti
  3. Ford će u Evropi definitivno ukinuti model Mondeo
Ford će u Evropi definitivno ukinuti model Mondeo
3

Ford će u Evropi definitivno ukinuti model Mondeo

665
3
Podelite sa prijateljima:

Amerikanci su i zvanično potvrdili – nema više Mondea za Evropljane. 

Ford je rešen da pošalje Mondeo na Starom kontinentu u penziju. Proizvodnja će trajati još par meseci, a onda će klasični D segment u evropskoj ponudi „plavog ovala“ ostati upražnjen, bar na neko vreme.

To su potvrdili zvaničnici američkog brenda, uz objašnjenje da će naziv Mondeo opstati samo u Kini, gde je nedavno predstavljen novi model. Umesto toga, evropski potrošači trebalo bi da očekuju nešto drugačije. Ranije je bilo govora o tome da će biti ponuđen nekakav liftbek sa uvećanim odstojanjem od tla koji bi snažno flertovao sa SUV segmentom, ali Amerikanci su za sada potpuno nemi o takvom modelu.

Slično vozilo postoji u Kini gde nosi naziv Evos, no iz Forda su u više navrata isticali da Evos neće biti dostupan u našim krajevima i da ostaje rezervisan za kineske kupce.

Ostaje podatak da će Ford penzionisati aktuelni Mondeo u martu tekuće godine. Tada će iz fabrike u Valensiji izaći poslednji primerci ovog, nekada davno, vrlo popularnog modela. Na taj način Mondeo će zaokružiti svoju karijeru posle trideset godina postojanja u Evropi. Podsećamo, on je 1992. godine u Fordovoj gami zamenio Sierru.

Otada je Mondeo doživeo četiri generacije, da bi aktuelna iteracija stupila na scenu pre tačno deset godina. Ovaj sedan iz D segmenta, kao uopšteno i cela ta klasa, pod ogromnim je pritiskom SUV trenda. Stoga su nekadašnje prodajne brojke od više stotina hiljada primeraka na godišnjem nivou u Evropi za trenutno izdanje puki san. Još uvek aktuelni Mondeo imao je najbolji plasman 2015. godine kada je na Starom kontinentu registrovano nešto manje od 80.000 jedinica…

AutoRepublika 

(665)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Neka mu je lahka crna zemlja …

BB

Kinezi mogu da biraju… Kod nas će samo Dacia ostati ..

Iznogud Časni

Ne zalimo