1. Home
  2. Sajmovi
  3. Jetta VS7 predstavljena u Kini kao produženi Karoq
Jetta VS7 predstavljena u Kini kao produženi Karoq

Jetta VS7 predstavljena u Kini kao produženi Karoq

308
0
Podelite sa prijateljima:

U ranijem delu ove godine uspostavljena je situacija u kojoj naziv Jetta nije više rezervisan samo za kompaktni sedan iz palete Volkswagena, već je to i oznaka za zaseban brend pod kojim nemački koncern prodaje pristupačne automobile na kineskom tržištu. Zajednički poduhvat FAW-Volkswagen je već predstavio kompaktan krosover Jetta VS5, kao i sedan VA3. Na red je došao i treći model marke.

Serijska verzija SUV-a s oznakom Jetta VS7 je upravo predstavljena na Salonu automobila u Gvangžuu.  Nova “sedmica” predstavlja produženu varijantu bratskog modela VS5, koji je opet ništa drugo do varijacija na temu evropskih blizanačkih krosovera Škoda Karoq i Seat Ateca.

Sve do centralnog stuba na karoseriji, modeli VS5 i VS7 su identični, ali je međuosovinski razmak povećan sa 2.630 na 2.730 milimetara. Pored toga, povećan je i zadnji prepust, dok je ukupna dužina vozila sada 4,624 milimetara spram uporednih 4.419 mm. Na ovaj način, nova Jetta se po gabaritima smestila između bratskih modela Volkswagen Tiguan i Tiguan Allspace.

„Sedmica“ u nazivu bi mogla biti shvaćena i kao referenca ka broju putnika koje je moguće ovim krosoverom transportovati, ali trećeg reda sedišta u ovom vozilu nema. Dodatni prostor dobijen uvećanim gabaritima je približno ravnomerno raspoređen u korist komfora osoba koje koriste drugi red sedišta i zapremine prtljažnika. Pored toga, Jetta VS7 je bogatije opemljena od krosovera Jetta VS5.

Uređaj preko koga se upravlja radom sistema za klimatizaciju je u potpunosti osetljiv na dodir, umesto mehaničke ručne kočnice primenjeno je električno rešenje “na dugme”. Tu je i panoramsko krovno staklo, kamere namenjene omogućavanju prikaza zbivanja oko vozila, prednje svetlosne grupe u LED tehnologiji.

Nasuprot svemu pobrojanom, u modelu VS5 svi instrumenti su analogni uz jednostavan, centralno postavljeni, monitor s monohromatskim prikazom.

 

Pogonske jedinice predviđene za ugradnju u VS5 i VS7 su potpuno identične. Četvorocilindarski 1.4 TSI turbo motor koji isporučuje 150 konjskih snaga je uparen s ručnim menjačem ili šestostepenim automatskim marke Aisin. Pogonski točkovi mogu biti jedino oni na prednjoj osovini, ali je zato na zadnjoj osovini primenjeno savremeno multi-link rešenje, iako Karoq i Ateca poseduju torzionu osovinu u verzijama s prednjim pogonom.

Novitet će se na kineskom tržištu pojaviti u aktivnoj ponudi s početka 2020. godine. Upravo to je i mesto na kome će doći do prekida širenja game marke Jetta. Za sada nema dostupnih informacija o predstavljanju četvrtog modela (pod)brenda.

AutoRepublika

(308)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments