1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2017
  4. Dacia Duster – Frankfurt 2017. (galerija)
Dacia Duster – Frankfurt 2017. (galerija)
0

Dacia Duster – Frankfurt 2017. (galerija)

393
0
Podelite sa prijateljima:

Druga generacija Dustera dobija naprednu tehnologiju, moderne bezbednosne sisteme, ali bez odlaska u viši cenovni rang.

Nakon onlajn prezentacije prošlog meseca, Dacia je kompletno predstavila svoj tržišni adut, koji ima svoju javnu premijeru na IAA u Frankfurtu. Model je temeljno unapređen, osveženog je dizajna, sa bogatijom opremom i potpuno novim enterijerom.

Reći da je i spoljašnjost „potpuno nova“ bilo bi u najmanju ruku preterivanje, jer su zadržane osnovne proporcije i ukupne dimenzije. Ipak, zahvaljujući nešto širem tragu točkova, naglašenijoj masci hladnjaka i većim lukovima točkova, novi Duster deluje robusnije i moćnije u odnosu na prethodnika.

Zadnja svetla u velikoj meri podsećaju na Jeep Renegade, ali to ne znači da izgledaju loše i neprimereno, naprotiv. Pozadi je takođe redizajniran odbojnik, sa novim difuzorom, dok novi aluminijumski krovni nosači i naplaci od 17 cola osiguravaju atraktivniji profil nego ranije.

Dacia nije objavila informacije u vezi sa pogonom, ali je očekivati da portfolio bude sastavljen od već poznatih i proverenih jedinica, uparenih sa pogonom na prednje ili sve točkove. Rumunski proizvođač je takođe najavio unapređeni AWD.

Duster takođe dobija tehnologije koje ranije nije posedovao, uključujući „multi-view“ kameru, detekciju mrtvog ugla, zavesaste vazdušne jastuke, automatsku klimu, i automatsku aktivaciju farova.

Još jedna važna novina je kompletno redizajniran enterijer, kojeg krasi nova armaturna tabla sa novim klasterom instrumentacije, novom centralnom konzolom i volanom. Info-zabavni sistem bi takođe trebalo da bude zamenjen.

Mada startna cena nove generacije nije obelodanjena, Dacia kaže da će SUV ostati „šokantno priuštiv“, kada krene u proizvodnju u mesecima koji slede.

 

(393)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments