1. Home
  2. Vesti
  3. Chrysler Airflow ulazi u serijsku proizvodnju do 2025. godine
Chrysler Airflow ulazi u serijsku proizvodnju do 2025. godine
4

Chrysler Airflow ulazi u serijsku proizvodnju do 2025. godine

142
4
Podelite sa prijateljima:

Kada je globalna automobilska firma Stellantis nastala pre nešto manje od tri godine, odjednom se otvorilo pitanje da li će svih šesnaest brendova unutar korporacije uspeti da preživi. Javnost je posebno interesovalo što će biti sa markama poput Lancije ili Chryslera, koji su jednom nogom u grobu već duži niz godina i žive samo od stare slave.

Prvi čovek Stellantisa Karlos Tavarez je odgovorio da će svaka divizija imati desetak godina da pokaže svoj potencijal, pre nego što dalekosežnije odluke budu donete.

Amerikancima je najviše stalo do toga da vide šta će biti sa Chryslerom, koji je prethodne godine isporučio tek 112.713 vozila. Jedan od modela koji se prodavao je bio u obliku limuzine i nastupao je pod imenom 300. Serijska proizvodnja istog je već prestala, dok je preostali model minivan Pacifica, a taj je tokom protekle godine privukao 98.624 kupca.

Chrysler danas predvodi Kristina Fjul i nedavno je odgovarala na pitanja medija. Tada je rekla da nema planova o ukidanju Pacifice i ovaj minivan ćemo viđati u izložbeno-prodajnim salonima najmanje do kraja decenije, a možda i duže. Gospođa Fjul je zatim dodala da će Chrysler proizvoditi samo vozila na struju nakon 2028. godine, a sve će započeti oko krosovera pod imenom Airflow.

Njegovo konceptno izdanje možete da vidite na priloženim fotografijama i predstavljen je još pre tri godine, uz nekoliko osveženja od tada. Novitet neće baš biti Airflow samo u serijskom izdanju, ali će pozajmiti dizajnerske linije i biće dostupan s dva reda sedišta.

Ova vest je pomalo drugačija od one koju nam je dao Stellantisov glavni dizajner Ralf Žil početkom godine. Tada je izjavio da će Chrysler zaista dobiti novi krosover za nekoliko godina, ali da neće imati nikakve povezanosti sa Airflowoom i da verovatno neće koristiti takvo ime.

Fjul je dala komentar i rekla da mnogi vole ime Airflow zbog slavne istorije (originalni Airflow se proizvodio od 1934. do 1937. godine i danas se smatra jednim od najinovantivnijih automobila svog perioda), ali istovremeno, postoje i mlađe generacije kojima se ne dopada.

Pretpostavljamo da će Chrysler dobiti i neke druge modele, pošto brend svakako ne može da preživi samo sa Pacificom i Airflowoom. Ali barem za sada, Amerikanci mogu da odahnu pošto je brend opstati najmanje do kraja decenije.

AutoRepublika

(142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Model 300C, start 2004, bio je nekada pravi hit, cak i u EU! On vec suvise dugo stagnira u razvoju tako da je sve manje interesantan. Za ovih 20 godina eksterijer se samo minimalno izmenio, kokpit izgleda jos stariji i, ono sto je najgore, vrlo jeftin – samo gomila sive plastike. Airflow izgleda moderno i tipicno americki, veliki i mocan! Enterijer je takodje moderan ali ogromni ekran na sredini kokpita ide mi na nerve! Nije integrisan u kokpit, deluje kao strano telo! Naglasio bih jedan detalj na dizajnu eksterijera: kada se pazljivo pogleda sa strane, na stranicama se vide dve… Pročitaj više »

Yankee

Ne bi se slozio da je sadasnji Chrysler 300 jeftin unutra. Imam Chryslera 300 iz 2019. godine i jako sam zadovoljan kvalitetom enterijera. Sta-vise, onaj prvi 300 je imao katastrofalno jeftin enterijer i takav je bio dok Fiat nije preuzeo Chrysler, ovaj danasnji je nebo i zemlja. Stil enterijera je starija skola, sto se meni licno jako dopada jer ne volim ove danasnje enterijere sa ogromnim monitorima i milion svetala, ali na racun kvaliteta nemam ni najmanjih kritika.

comment image

Matija

OK, prihvatam! Izgleda da sam naleteo na sliku starog modela. Ovde sam video nekoliko novih 300 na koje je zalepljen emblem Lance. Veoma luksuzno izdanje, svaka cast!

BB

Noje trend da se monitor ontegriše u kokpit… Sad je trend da se kokpit integriše u monitor 😜🤣😂