1. Home
  2. Vesti
  3. Nova generacija Chevrolet Corvette ZR1 će razvijati preko 900 „konja“
Nova generacija Chevrolet Corvette ZR1 će razvijati preko 900 „konja“
2

Nova generacija Chevrolet Corvette ZR1 će razvijati preko 900 „konja“

301
2
Podelite sa prijateljima:

Chevrolet je još pre nekoliko meseci debitovao s novom, osmom generacijom modela Corvette, a iako serijska proizvodnja neće startovati za još nekoliko meseci (zbog poznatog problema s dvomesečnim štrajkom u organizaciji radničkih sindikata u General Motorsovim fabrikama) mediji već sada nagađaju o dolasku moćnijih verzija.

Kako prenosi američki magazin Motor Trend, sledeća generacija moćne ZR1 verzije će stići sa centralno postavljenim turbo agregatom koji poseduje osam cilindara. Motor će biti sličan onom koji će ugrađuje u trkačke C8.R. modele. Ugledni magazin dodaje da to nije sve, i da će po uzoru na najbolje superautomobile na svetu, ZR1 pružati i dodatni električni motor čime će snaga preći cifru od 900 „konja“.

Motor Trend napominje da je ovu informaciju potvrdio jedan od inženjera, koji je želeo da ostane neimenovan, i da je cilj da se nadmaši Porsche 918 Spyder na stazama.

Trkački C8.R model koristi atmosferski 5,5-litarski motor dok će jedina predstavljena C8 Corvette pružati nešto veći 6,2-litarski atmosferac. Nepoznato je koji od njih će se naći u ZR1, a nije isključena ni mogućnost ugradnje manjeg benzinca kao što je, na primer 4,2-litarski koji se ugrađuje u Cadillac CT6. Snaga će se navodno prenositi na sva četiri točka, a Chevrolet, kako kruže glasine, trenutno razvija i menjač koji bi podneo toliki broj „konja“.

Bilo kako bilo, serijski primerak modela ZR-1 verovatno neće debitovati pre 2022. godine, a do tada se mnogo toga može promeniti…

AutoRepublika

(301)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

to je oko 40-50K eur…..?

Dikh tu kava

Ovo više uopšte nije Korveta „as it once was“. A ni ne znam da li je to dobro ili loše. Ako ga stvarno budu demokratizovali na 40-50K EUR, onda može biti samo dobro..? Ili se (glede dizajna) gura tamo gde mu mesto nije..?