1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Cayman Electric stiže sa 400 ks
Porsche Cayman Electric stiže sa 400 ks
0

Porsche Cayman Electric stiže sa 400 ks

131
0
Podelite sa prijateljima:

Trebalo bi da bude lansiran 2023., uz naravno Boxster EV.

Sada je već poznata činjenica da će zamene za aktuelni Boxster i Cayman biti čisto električne. Ovo je pre par meseci obelodanio Luc Meške, zamenik predsednika odbora Porschea, prilikom lansiranja Taycana. Sada saznajemo i neke preliminarne detalje u vezi sa popularnim sportskim tandemom marke iz Cufenhauzena.

Električni kupe i kabriolet će pogoniti dva elektromotora, kombinovane snage od 400 konja, tako da će se pozicionirati između GTS-a i Spyder/GT4 po tom pitanju. Takođe, novi modeli će biti razvijeni na osnovu aluminijumske monokok šasije i biće dostupni kako sa zadnjim, tako i pogonom na sve točkove. Logika nalaže da će prvonavedeni posedovati jedan elektromotor, koji će pokretati zadnju osovinu, baš kao što se očekuje da i Taycan izrodi jednomotornu varijantu.

Ono što je interesantno je da se u izveštaju spominje da će Boxster i Cayman deliti hardver s Audijem TTE i ponovo oživljenim Lamborghini Urracom. Prodavan između 1972. i 1979., model iz Santa Agate je dolazio u vidu atraktivnog 2+2 kupea, koji je nacrtao Marčelo Gandini. Ispod haube je posedovao V8, koji je bio dostupan u različitim nivoima snage.

Lamborghini Urraco

Spekuliše se da bi Rimac mogao biti umešan u razvoj Porscheovih električnih sportista, nakon odluke nemačkog proizvođača da poveća udeo u hrvatskoj kompaniji na 15,5 odsto. Takođe postoji mišljenje da bi Premium Platform Electric (PPE), na kojoj počiva električni Macan, mogla biti osnova za električni Boxster i Cayman.

Ipak, dolazak električnih verzija neće ukinuti tradicionalne verzije, tako da bismo mogli imati period od 2-3 godine, u okviru kojeg će SUS i EV modeli koegzistirati.

AutoRepublika

(131)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments