1. Home
  2. Vesti
  3. Aston Martin nema nameru da potpuno napusti SUS motore
Aston Martin nema nameru da potpuno napusti SUS motore
0

Aston Martin nema nameru da potpuno napusti SUS motore

114
0
Podelite sa prijateljima:

Britanski proizvođač ostaće veran agregatima sa unutrašnjim sagorevanjem i nakon 2030. godine. 

Posle nedavne izjave šefa Lamborghinija i Bugattija da termičke pogonske jedinice treba da opstanu što je moguće duže, slične vesti stižu i iz Velike Britanije. Lorens Strol je na čelu grupe investitora koja je uložila ogroman novac u Aston Martin tokom ove godine i najavila velike promene u ovoj kompaniji.

Zahvaljujući Strolu i novcu njegovih partnera, Aston će sledeće godine ući u Formulu 1, odnosno sadašnji tim Racing Point postaće Aston Martin. Osim toga, očekuju se velika ulaganja u elektrifikaciju i razvoj novih modela, ali Aston Martin neće okrenuti leđa SUS motorima, odnosno bar tako kaže Lorens Strol.

„Do 2030. godine 5% tržišta će i dalje pripadati tradicionalnom pogonu. Ne vidim mogućnost da nestane učešće ovih automobila na tržištu“, rekao je Strol na događaju Future of the Car Summit koji je organizovao Financial Times.

Vlada Velike Britanije već je najavila svoju posvećenost da zabrani prodaju SUS vozila u ovoj zemlji već 2030. godine. Naravno, to ne znači da Aston Martin neće moći da proizvodi takve automobile i izvozi ih na druga tržišta.

Ipak, ostaje da se vidi kako će tačno izgledati plan za elektrifikaciju Aston Martina. Da li će britanski brend koristiti međukorak koji predstavljaju plug-in hibridi, ili će odmah preći na električne automobile. Od toga će zavisiti i koliko dugo će SUS motori opstati u ponudi Aston Martina, da li samostalno ili kao deo hibridnog pogonskog sklopa.

AutoRepublika 

(114)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments