1. Home
  2. Vesti
  3. Koliko bi vredeo Corvette kao zaseban brend?
Koliko bi vredeo Corvette kao zaseban brend?
0

Koliko bi vredeo Corvette kao zaseban brend?

225
0
Podelite sa prijateljima:

Godinama unazad kruže priče da General Motors razmatra opciju da Corvette izdvoji kao poseban brend. Iako do sada nije bilo zvaničnih potvrda da će do toga i doći, stručnjaci su pustili mašti na volju i izračunali koliko vredi i koliko bi vredeo brend Corvette. 

Adam Džonas, stručni analitičar za automobilsku industriju iz kompanije Morgan Stanley, tvrdi da u ovom trenutku Corvette vredi oko 2 milijarde dolara. Ako bi došlo do odvajanja, vrednost bi značajno skočila. Džonas veruje da bi tada Corvette vredeo između 7 i 12 milijardi dolara, kao i da bi godišnja prodaja bila mnogo veća.

On procenjuje da bi Corvette samostalno mogao da proda godišnje više od 100.000 automobila, što je ozbiljna cifra imajući u vidu da je to ipak soj sportskih automobila.

Ovo je pod uslovom da Corvette proširi svoj portfolio. C8 bi ostao srž marke, ali bi u ponudi trebalo da se nađe električni SUV, kao i jedan superautomobil koji bi činio krunu ponude. Osim toga, postoje glasine da bi Corvette bio zainteresovan i za plasman jednog sedana.

Šefica General Motorsa, Meri Bara, nije želela da komentariše novinske navode o potencijalnom odvajanju Corvette, ali je kazala da se trenutno razmatra budućnost te marke. Ona je dodala da joj je drago da stručni analitičari imaju visoko mišljenje o toj franšizi.

AutoRepublika 

(225)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments