1. Home
  2. Vesti
  3. Električni Renault Twingo stiže sledeće godine
Električni Renault Twingo stiže sledeće godine
1

Električni Renault Twingo stiže sledeće godine

235
1
Podelite sa prijateljima:

Električna varijanta malog gradskog automobila trebalo bi da se pojavi na tržištu naredne godine, kaže jedan od rukovodilaca francuske marke. 

Ali Kasaj, viši potpredsednik za planiranje novih proizvoda u Renaultu, izjavio je da taj proizvođač mora da ponudi još jedan električni automobil u A segmentu. „Potražnja za električnim modelima u ovoj klasi je sve veća i mi moramo ponuditi još izbora kupcima“, rekao je Kasaj.

Električni mališan trebalo bi da nosi naziv Twingo ZE (zero emission – bez emisije štetnih gasova). Ako je istina da Renault već radi na ovom vozilu, onda je za očekivati da premijera bude održana ili u Ženevi, ili u Parizu naredne godine.

Biće interesantno videti kako će francuska marka izbeći supstituciju sa modelom Zoe jer se takmiče u istom segmentu. Najverovatnije će električni Twingo imati siromašniju opremu, i manju autonomiju kretanja.

Ipak očekuje se i da električno izdanje Twinga poseduje daleko nižu cenu, a kao glavni rival za taj automobil ističe se trojka Volkswagen grupacije u A segmentu (Citigo, Up, Mii) naravno u električnim varijantama.

AutoRepublika

(235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Koga interesuje EV, u Srbiji odnedavno ima u ponudi i Ioniq Electric, 136 ks, sa baterijom 38,3 kWh, maksimalni teoretski WLTP domet 294 km i sa cenom u rasponu od 35-40 hiljada evra. Taman do gornje te cene startuje BMW i3 🙂 Njemu je WLT domet sličan, zavisno od dimenzije guma i opreme, 310 do 285 km, a realni domet, upotrebljiv je do 265 km