1. Home
  2. Vesti
  3. BMW serije 1 na testu „severnog jelena“ – prolazna ocena
BMW serije 1 na testu „severnog jelena“ – prolazna ocena
4

BMW serije 1 na testu „severnog jelena“ – prolazna ocena

372
4
Podelite sa prijateljima:

Izgleda da je sve onako kako treba da bude.

BMW serije 1 je novajlija za modelnu 2020. godinu. Reč je o komercijalno važnom modelu bavarske marke, bez obzira što neće biti dostupan u SAD.

Kao što znamo, aktuelna generacija je napravila otklon ka pogonu na prednje točkove, što je pomalo kontroverzno po BMW-ovim standardima, ali kada u obzir uzmemo da se radi o modelu iz C segmenta, zadnji pogon zaista gubi smisao, posebno s uzdušno postavljenim motorom.

Španski km77, već je poznat po testu „severnog jelena“, a konačno, i „jedinica“ je stavljena na ispit.

Test počinje sa brzinom od 77 km/h, pri kojoj bavarski hedžbek ostaje bezbedan i stabilan u smislu da je „osećaj vozača prirodan“, uprkos relativno mekom ogibljenju.

Ipak, ova brzina se pokazala kao ozbiljan izazov, jer dva čunja su srušena. Najviša brzina bez rušenja čunjeva je bila 73 km/h. „Serija 1 lako menja smer a naginjanje karoserije je umereno“, zaključili su testeri.

Km77 ističe da je automobil posedovao standardno ogibljenje i Bridgestone Turanza T005 pneumatike dimenzija 225/40 R18. Sa M Sport oslanjanjem i drugačijim gumama, rezultati bi verovatno bili bolji, tako da smo dobili obećanje da će biti urađen test takvog modela, te će se uporediti rezultati.

AutoRepublika

(372)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Evo ja ću da se stidim u ime mog omiljenog brenda.

moron

Turanza i Potenza su „dva sveta“ Bridgestone-a.
Doduše, moglo se da desi da bude obuven i u Ecopiu …

Balkanboj

https://youtu.be/d_v9sy32Z5I

Focus. Ford. 83km/h

Stidi se BMW.

Don

„zadnji pogon zaista gubi smisao, posebno s uzdušno postavljenim motorom“. Sto nisi tako pjevao kad je bmw imao jedinicu sa zadnjim pogonom??? Nego se redali hvalospjevi o nekakvom osjeću u vožnji i sličnim glupostima tj lažima, da bi se sad tek istina otkrila jer nema smisla ju skrivati.
I kad se ovako razumiju stvari, novinar gubi kredibilitet ako ga je ikad i imao, jer nije nista drugo do plaćeni oglas na dvije noge.
Pljuc.