1. Home
  2. Vesti
  3. Koje marke vozila prelaze najviše a koje najmanje kilometara u Rusiji (2019.)
Koje marke vozila prelaze najviše a koje najmanje kilometara u Rusiji (2019.)
2

Koje marke vozila prelaze najviše a koje najmanje kilometara u Rusiji (2019.)

3.70K
2
Podelite sa prijateljima:

Evo još jedne pikanterije iz života ruskih vozača, a koja nam je dostupna zahvaljujući radu stručnjaka ruske konsultantske kompanije Autostat. Naime, oni su se potrudili i pripremili statistički izveštaj “Prosečne godišnje kilometraže za pojedine marke vozila“, a koji se odnosi samo na modele zastupljene u Ruskoj Federaciji.

Prema rezultatima ove studije koja se bavila događajima iz 2019. godine, ispostavilo se da najveću prosečnu godišnju kilometražu prevaljuju vozila marke Škoda. Kada se rezultati uproseče, proizilazi da svaka Škoda za godinu dana odjezdi 17.900 kilometara, dok su rezultati svih ostalih marki ispod 17 hiljada km.

Direktno iza Škode su se plasirali automobili koji nose oznake Datsun, Volkswagen i Volvo. Sva tri brenda ostvaruju prosečnu godišnju kilometražu od 16.800 kilometara po vozilu, s tim da bi se ovde dalo pomisliti da je plasman Volvoa kao (sub)premijum marke poprilično iznenađujuć. Ovo stoga što se generalno luksuzni automobili nešto manje koriste u odnosu na velikoserijske.

Prikladno je mesto za napomenuti da je Datsun kao marka pod kontrolom uskomešane francusko japanske alijanse Renault-Nissan i tu figurira kao pristupačan brend za pojedina tržišta.

Na drugom kraju spektra, nalaze se supersportski automobili, to jest marke. Najmanje korišćeni, u proseku su primerci italijanskog Ferrarija, a slede Lamborghini i Aston Martin. Lider ovog kraja liste beleži prosečnih 3.000 kilometara, dok sledbenici svake godine uvećavaju saldo na kilometar satu za 3.700 odnosno 4.100 pomenutih mernih jedinica.

Stručnjaci Autostata su ponudili logično obrazloženje i za plasman Škode. Naime, vozila češke marke su uobičajen izbor za radnu mašinu taksi službi. Nasuprot tome opet, luksuzni i supersportski automobili se koriste na neredovnim osnovama od strane svojih vlasnika.

AutoRepublika

(3695)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Srdjan

Skoda moguće da predstavlja većinu flotne kupovine a takva vozila dosta prelaze.

Rajko

Verovatno preko vucica i njegovog kompanjona uvoz i dalje obmanjivanje