1. Home
  2. Vesti
  3. Globalni prodajni rezultati u oktobru fascinantni za Audi, ali nisu reprezentativni
Globalni prodajni rezultati u oktobru fascinantni za Audi, ali nisu reprezentativni
0

Globalni prodajni rezultati u oktobru fascinantni za Audi, ali nisu reprezentativni

373
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi je tokom oktobra plasirao 149.150 četvorotočkaša kupcima širom sveta, što je za 26,8% više u odnosu na 117.606 isporuka iz istog meseca 2018. godine, navodi se u saopštenju za javnost bavarske firme.

Audi obrazlaže snažan rast prodaje porastom tražnje u tri ključne svetske regije. Rast od 6% je zabeležen na teritoriji Kine (60.154 spram 56.729 isporuka).

Zbirno posmatrano, Audi je na svetskom nivou prodao 1.506.250 primeraka tokom prvih deset meseci ove godine, što je ipak za 1,2% manje nego prošle godine kada je plasirano 1.525.278 jedinica širom planete.

Hildegard Vortman, član upravnog odbora nadležna za pitanja prodaje i marketinga kompanije Audi AG, je izjavila, „U sve izazovnijim uslovima koji karakterišu današnje tržište, uspeli smo da dodatno stabilizujemo obim i dinamiku naših isporuka. Imamo veoma široku gamu, najmlađu među premijum konkurencijom i zato smo uspeli da uvećamo broj isporuka u svim ključnim svetskim regijama. Dobro smo pozicionirani i za postizanje prodajnih ciljeva koji se odnose na celu 2019. godinu.”

Audi je u Evropi isporučio oko 649.350 premijum četvorotočkaša, što je za 0,2% više nego prošle godine. Prošlog oktobra, evropsko tržište je bilo plodno za nemačku marku koja je isporučila 54.150 jedinica. To je za čak 68,6% više u odnosu na oktobar 2018. godine kada je prodato 32.138 Audija.

Na kraju s naše strane da dodamo da oktobarski rezultati, baš kao ni avgustovski nisu reprezentativni jer je prošle godine na dan 1. septembra stupio WLTP protokol na snagu, pa je “bezbroj” Audija i Volkswagena registrovano na ime dilera pre tog datuma, a što je uzrokovalo dramatično nižu prodaju u mesecima koji su usledili. Naravno, i jedni i drugi pokazatelji su veštački.

AutoRepublika

(373)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments