1. Home
  2. Sport
  3. McLaren započinje razgovore s Fernandom Alonsom
McLaren započinje razgovore s Fernandom Alonsom
0

McLaren započinje razgovore s Fernandom Alonsom

260
0
Podelite sa prijateljima:

Zek Braun je potvrdio da će McLaren započeti razgovore sa Fernandom Alonsom u vezi s njegovom budućnošću u timu uskoro, kako se bliži istek ugovora.

Međutim, to ne podrazumeva povratak u Formulu 1.

Alonso je napustio „najbrži cirkus na svetu“ na kraju prošle godine da bi se upustio u druge izazove i discipline u auto-moto sportu. Ipak, njegov ugovor s McLarenom je ostao važeći, u smislu da je Španac i dalje ambasador i test vozač tima.

Dvostruki svetski F1 šampion nije uspeo da se kvalifikuje za Indianapolis 500 u maju, ali je fokus prebacio na debitantski Dakar reli, koji će voziti za Toyotu.

Šef McLarenovog tima, Zek Braun, potvrdio je u Ostinu prošlog vikenda da će razgovori započeti uskoro, da bi se definisala Alonsova budućnost u timu.

„Na kraju ove godine, imaćemo razgovor o tome kako bi budućnost mogla (ili ne bi mogla) da izgleda“, rekao je Braun. „Imamo tim u IndyCar seriji sada, a nastavljamo da razmatramo WEC.

Imamo Miku Hakinena pod dugoročnim ugovorom, u ulozi ambasadora, tako da ćemo sesti s Fernandom na kraju godine i porazgovarati o tome šta on želi, šta mi želimo, i da li postoji nešto što ima smisla za obe strane.“

Na pitanje da li bi to moglo da uključi sedište u bolidu formule 1, Braun je decidno odgovorio: „Ne“.

McLaren razmatra treći automobil u Indy 500 u maju, a znamo da je Alonso zainteresovan za tako nešto. Uz eventualnu pobedu, kompletirao bi trostruku krunu auto-moto sporta.

Braun je rekao da su njegovi odnosi s Alonsom veoma čvrsti, kao i da je McLaren otvoren za opciju da ga zadrži kao deo šire porodice.

„Znate da smatram da je on neverovatan talenat. Imam zaista dobre odnose s njim“, rekao je šef McLarena. „Mislim da s različitim trkačkim aktivnostima koje praktikujemo, imalo bi smisla da stavimo Fernanda u neki od automobila. I dalje smatram da je on jedan od najbržih vozača na svetu.

Postavili smo smernice u F1 s trenutnom vozačkom postavom, a u zavisnosti od ostalih aktivnosti, i dalje smo otvoreni za saradnju s Fernandom.“

AutoRepublika

(260)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments