1. Home
  2. Sport
  3. Moto GP
  4. Mark Markez na oku drži Yamahin napredak
Mark Markez na oku drži Yamahin napredak
0

Mark Markez na oku drži Yamahin napredak

271
0
Podelite sa prijateljima:

Mark Markez na oku drži Yamahin napredak na isteku ovogodišnje sezone.

Maverik Vinjales je na dominantan način prekinuo niz od pet uzastopnih pobeda aktuelnog šampiona na Sepangu. Samim tim, interesovanje vozača Repsol Honde je naglo poraslo za rivale iz protivničkog tabora, jer pripreme za 2020. nisu tako daleko. Trenutno tim Marka Markeza zaostaje dva poena iza Ducatija, pre finalne runde, za šta je praktično zaslužan on sam, jer nije imao mnogo pomoći od Horhea Lorenca, koji je odvozao sezonu za zaborav.

Aktuelni šampion je dominirao ove sezone, došavši do osme titule, ali sigurno je da nije miran i opušten, s obzirom na sjajna izdanja Vinjalesa i Fabija Kvartarara iz satelitske Yamahe, koji su mu u poslednjih nekoliko trka bili glavni takmaci.

Markez ne isključuje da će neki od njegovih rivala konkurisati za titulu 2020., dok je u isto vreme zainteresovan da uvidi kako će fabrika iz Ivate proći zimske pripreme i predsezonska testiranja, nakon sjajnog povratka u formu na kraju ove sezone.

„U smislu brzine, čini se da Yamaha poseduje nešto više u drugom delu godine“, rekao je Markez. „U smislu konsistentnosti, Andrea je uvek tu, on je veoma stabilan.

Biće teških protivnika, startujemo sa nula poena u prvoj trci, tako da nema favorita, jer su svi podjednaki. Međutim, drugi deo ove sezone je bio drugačiji.

Imali smo problema u nekim trkama, ali i kada smo ih imali, bili smo drugi. Vreme je za rad, za napredak, tako da ćemo videti šta će biti tokom zime. Naši rivali će imati odgovor i proveriće da li smo u pravoj formi li ne.“

Yamaha se približila na jedan poen od Ducatija u konkurenciji konstruktora, gde je Honda izdominirala zahvaljujući Marku Markezu, koji je bio najbolji vozač japanskog proizvođača u 17 od 18 trka sezone.

Pre finalne runde u Valensiji sledeće nedelje, Markez će se naći u rodnom gradu, Serveri, zajedno sa svojim bratom, Aleksom, gde će biti domaćin zajedničke proslave, jer je mlađi Markez takođe osvojio titulu svetskog šampiona, ali u Moto2.

AutoRepublika

(271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments