1. Home
  2. Vesti
  3. Kontroverza oko poređenja Tesla Modela S i Porsche Taycana se nastavlja (VIDEO)
Kontroverza oko poređenja Tesla Modela S i Porsche Taycana se nastavlja (VIDEO)
0

Kontroverza oko poređenja Tesla Modela S i Porsche Taycana se nastavlja (VIDEO)

358
0
Podelite sa prijateljima:

Kontroverza koja obavija Top Gearov uporedni test Porsche Taycana Turbo S i Tesla Modela S Performance se nastavlja. Ovoga puta je DragTimes odlučio da se upustu u analizu s novim video klipom, sve u cilju rasvetljavanja stvarnih mogućnosti američkog modela.

Da podsetimo, poznato BBC-jevo automobilsko izdanje je objavilo video u kojem se porede dva dominantna elektromobila današnjice. Najbrži Taycan i najbrži Model S su stavljeni „na crtu“. Međutim, u trci ubrzanja, brojke koje je ostvario Tesla su bile neobično loše, što je mnoge dovelo do toga da posumnjaju u verodostojnost poređenja.

Top Gear je priznao da je koristio brojke prethodnog Modela S, izvučene iz svog materijala. Razlog je taj što su zabeleženi rezultati bili lošiji , tako da je Model S bio sporiji od nominalnih vrednosti. Potpuno neprofesionalno, rekli bismo. Ovo bi bio jedinstven presedan da novi model bude sporiji od prethodnog.

U priloženom videu, Bruks Vajsblat iz DragTimesa pruža validne argumente. Pored toga, on je izašao s potvrdama u vidu video materijala, uključujući neke sprinteve aktuelnog Modela S. Ono što je važno je da vožnje nisu obavljene na drag stazi, tako da su uslovi što se prijanjanja tiče bili slični onima koji su vladali u Top Gearovom testu.

Između ostalog, saznaćemo zašto je ekipa Top Geara trebalo da ostvari mnogo bolji rezultat s Modelom S. Tu je, poređenja radi, i sporni video britanske emisije.

AutoRepublika

(358)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments