1. Home
  2. Video
  3. Koliko košta godišnje održavanje taksija sa Nirburgringa?! (VIDEO)
Koliko košta godišnje održavanje taksija sa Nirburgringa?! (VIDEO)
2

Koliko košta godišnje održavanje taksija sa Nirburgringa?! (VIDEO)

1.78K
2
Podelite sa prijateljima:

Koliko tačno košta svakodnevna eksploatacija vozila na Nirburgringu? Mnogo više nego što ste mislili. 

Kao konkretan primer izdvojen je BMW M3 F80 sa neophodnim izmenama kako bi bio odgovarajuće pripremljen za čestu i žestoku upotrebu na trkačkoj stazi. Jedan od čelnika kompanije Apex Taxi odvojio je vreme i objasnio na video snimku troškove upotrebe pomenutog BMW-a na Ringu.

Navodi se da je ovaj M3 prošle godine izvozao nekih 1.100 krugova na Zelenom paklu. Kompanija je sasvim zadovoljna sa ovim rezultatom, jer žele da isporuče što bolji doživljaj svojim klijentima. Cena jednog kruga za putnika je 269 evra. Čisto da podsetimo, jedan krug oko Ringa dugačak je 20,8 kilometara.

Navedeni BMW M3 sa putnicima ima masu između 1.800 i 2.000 kilograma, što je zaista veoma visoka cifra za jedan performantni automobil i uslove kakvi vladaju na Nirburgringu. Zbog ovakve velike mase brzo se troše i kočnice i gume, a lakše strada i ogibljenje.

Ukupna cifra koju je Apex Taxi istakao za troškove ovog automobila na godišnjem nivou je 235.000 evra. Ipak, samo 75.000 evra odlazi na zamenu potrošenih delova, gorivo kao i na neplanirane popravke na automobilu. Čak 160.000 evra godišnje troši se za platu vozača, mehaničara i drugih zaposlenih koji omogućavaju rad tog vozila i njegovu upotrebu na stazi.

Za detaljno objašnjenje pogledajte video:

 

 

(1779)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Lako je sklepati auto….tesko je „sklepati“ dobrog sofera?

Balkanboj

A onda ameri dohvate jadnu Alfu i sjebu na suvo, bez održavanja.