1. Home
  2. Vesti
  3. Sudbina Volkswagenove fabrike u Turskoj i dalje neizvesna
Sudbina Volkswagenove fabrike u Turskoj i dalje neizvesna
0

Sudbina Volkswagenove fabrike u Turskoj i dalje neizvesna

142
0
Podelite sa prijateljima:

Moćni radnički sindikati opet su prepreka za Volkswagenove planove. 

Svojevremeno, Volkswagen grupa je namerila da proda jedini motociklistički brend u okviru grupacije – Ducati. Ponuda je već bila na stolu, rukovodstvo prezadovoljno zaradom, ali sindikati rekoše Nein. Nije im se dopalo da se bilo šta iz grupe otuđi, pa tako taj poduhvate pade u vodu.

Slično bi moglo da se desi i sa novom fabrikom koja bi trebalo da nikne u Turskoj. Sindikalne vođe nezadovoljne su što se Volkswagen „petlja“ u zemlju koja trenutno ratuje u Siriji prvenstveno protiv Kurda.

Sindikati neće odobriti početak izgradnje fabrike u Turskoj „sve dok ta zemlja pokušava da ostvari političke ciljeve kroz ratne aktivnosti“.

Da podsetimo, Volkswagen je posle dužeg razmatranja odabrao Tursku za lokaciju nove fabrike. Predviđeni pogon trebalo bi da se izgradi 40 kilometara severozapadno od Izmira.

Nemački proizvođač namenio je 1,3 milijarde evra za pravljenje fabrike i druga neophodna ulaganja. Do sada Volkswagen je nameravao da ovde sklapa dva modela – sopstveni Passat i Škodin Superb.

Cilj je da se sa ovim pogonom rasterete fabrike u Nemačkoj i Češkoj, ali i da se stvori baza za dalji razvoj Volkswagen grupacije u ovom delu sveta. Projektovani kapacitet pogona u Turskoj je 300.000 vozila na godišnjem nivou.

AutoRepublika 

(142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments