1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Talisman ustupa mesto električnom sedanu
Renault Talisman ustupa mesto električnom sedanu
11

Renault Talisman ustupa mesto električnom sedanu

1.35K
11
Podelite sa prijateljima:

Renault Talisman nema izgledne šanse da preživi „seču knezova“ koja se sprema u gami francuskog proizvođača, odnosno ne može je pregurati u aktuelnom izdanju. 

Kada su prvi put stigle informacije o velikom broju modela koje će Renault poslati u penziju u narednim godinama, kao jedan od prvih na listi javio se Talisman. Nespretne odluke francuskog proizvođača u vezi sa opremom i motorizacijom koštale su Talisman daleko boljeg komercijalnog uspeha naspram ovog koji je do sada ubeležen.

Renault će se u budućnosti daleko više fokusirati na C segment, ali i na druge klase gde postoji šansa za velikom zaradom po jednom prodatom automobilu. Novi šef francuskog brenda, Luka de Meo, potvrdio je da se neće odreći B segmenta, ali da ne smeju dozvoliti da mali gradski automobili „nose“ najveći teret prodaje u čitavoj grupi.

Tako se očekuje nastavak Renaultove električne ofanzive, odnosno diverzifikacija game EV modela ovog proizvođača. Francuski, ali i španski mediji, izveštavaju da je plan Luke de Mea da Talisman ode u istoriju, a da na njegovo mesto stupi električna limuzina.

Ova baterijska berlina zamišljena je kao direktan konkurent za Teslin Model 3 koji je reper u ovoj klasi. Renault će na stvaranju EV sedana raditi zajedno sa Nissanom, jer i japanska marka planira da ponudi jedan takav model.

Prema prvim informacijama, naslednik Talismana biće postavljen na CMF-EV platformu i naći će se na tržištu već 2022. godine. Od Talismana će preuzeti i sistem 4Control, odnosno upravljanje na sva četiri točka.

Veruje se da će Renault i Nissan crpiti inspiraciju iz koncepta IMs japanske marke predstavljenog prošle godine. Ovaj konceptualni automobil koristio je dva elektromotora, po jedan za svaku osovinu, i ukupno je raspolagao sa 490 ks. IMs je imao i baterije kapaciteta 115 kWh, što mu je omogućavalo domet od 612 km.

Prema već uspostavljenom dogovoru, Renault će svoj električni sedan prodavati u Evropi i Južnoj Koreji, dok će Nissan svog aduta gurati na domaćem i američkom tržištu.

Renault Talisman smo već imali na testu, u nekoliko varijanti. Naše utiske o karavanskom izdanju možete pročitati OVDE, dok test sedan verzije možete pogledati na ovom linku.

AutoRepublika

(1350)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Talisman je tek sa ovom poslednjom restilizacijom postao automobil kakav je trebalo da bude od starta!

Milan

Talisman moze da parira passatu i mozda skodi superb, ma da i skoda superb je jako dobar auto cak i bolji od talismana

moron

Šteta …

Don

Zašto steta? Kakav je talisman po pouzdanosti?

Branko

Ne baš… kolegi su zamijenili motor 1.6 dci 160 KS na 40.000 km. Doduše, pod garancijom.

Rustem

Ma uopste talisman jos nije kao premium marke audi volvo mercedes i ostali jos to su vec klasa za ove slabije aute i marke

Slobodan

Kako zastobsteta. Da li si vozio Reanult Talisman. Jabga imam. Motor 1.6 131 ks. Zen + oprema. Auto je vrhunski. Velika steta. Nadam se da ce taj elektricni makar malo podsecati na njega.

Don

Vozio ja 2016 taj karavan ali u najjačem paketu opreme , 4 control, automatik. Licno prevelik. Par godina poslije htio kupiti ali otpada plastika sa mjenjača,svijetli senzor tlaka i odustao sam.za ostalo ne znam jer se nisam zanimao,ali je sada jako povoljan.

Kontrafor

I onda si pretpostavljam uzeo Alfu, koja „pouzdana“.

Slobodan

Zaista velika steta. Mislim da su kupci malo razmazeni pa su zbog prve motorizacije odustajali od kupovine jer nije bilo snaznih motora kao sto je 2.0 200 ks, koji je u medjuvremenu napravljen. Imajte u vidu da se Talisman proizvodinod 2016 i da je kao takav i dalje u samom vrhu. Restyle je sad jos bolji. Velika steta za Renault. Talisman je zaista odlican. Nadam se da ce novi elektricni makar malo podsecati na njega…..

YugoFlorida

Šteta, retko lep automobil. Nažalost, svedoci smo da automobili polako ulaze u isti rang kao i pegle, blenderi, itd. Bar da taj novi bude dostupan kao hibrid, ajde de, al ovako…