1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda CX-9 – više snage i nove mogućnosti
Mazda CX-9 – više snage i nove mogućnosti
1

Mazda CX-9 – više snage i nove mogućnosti

1.12K
1
Podelite sa prijateljima:

Mazda je blago revidirala model CX-9 za narednu godinu. 

Nema šta, u doba kada se sve više govori o grupisanju automobilskih proizvođača i deljenju platformi i agregata, japanska marka ide samostalno bez mnogo obzira na aktuelne trendove. Tako se može reći da je Mazda jedan od poslednjih Mohikanaca u savremenoj automobilskoj industriji.

Biti unikatan svakako ima svojih prednosti u svetu opšte konfekcije, pa se Mazda uspeva izboriti za svoje parče hleba.

Blage promene odigrale su se na 2,5-litarskom SkyActiv G motoru koji sada nudi 434 Nm maksimalnog obrtnog momenta umesto nekadašnjih 420 Nm. Pored toga, kao standardni deo paketa sada se nudi elektronski sistem Traction Assist koji pomaže pri terenskoj vožnji tako što uz pomoć kočnica simulira zaključavanje diferencijala.

Novitet su i tri zasebna sedišta u drugom redu, umesto dosadašnjih spojenih sedišta.

Osvežena Mazda CX-9 prvo će debitovati u SAD, i to krajem jeseni, dok će na ostala tržišta stići početkom sledeće godine. Očekuje se značajno veća cena, s obzirom na to da je osnovni model u SAD poskupeo za 1.500 dolara.

AutoRepublika 

(1116)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovaj 2,5 benzinski motor, to je njihov čuveni turbo …
Mazda CX-9 mi je uvek bila lepotica. Izuzetno skladna. Najskladnija u njihovoj CX liniji i nije mi bilo jasno zašto je nema u Evropi.
Pogledam sada mazda USA i primetih nešto (meni) čudno. Tamo se CX-5 nudi sa 2,2 dizelom. Ali, startuje sa (meni) sumanutom cenom od 41 hiljadu, tj, skuplja je od mazde CX-9 u prva tri paketa ( 32.300 do 40.840 ).