1. Home
  2. Vesti
  3. Suzuki na pragu velikih promena u Evropi
Suzuki na pragu velikih promena u Evropi
12

Suzuki na pragu velikih promena u Evropi

567
12
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka moraće da napravi velike izmene naredne godine u Evropi, sve zbog novih pravila u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova.

Ove godine, Suzuki ne može da se požali na loše prodajne rezultate na Starom kontinentu. Šta više, ovaj proizvođač u Evropi zna samo za rast prodaje i to od 2013. godine. Ipak, sve bi to moglo uskoro lako da se promeni.

Suzuki će naredne godine biti primoran na velike promene. Da bi izbegao eventualne drakonske kazne koje je najavila Evropska komisija, Suzuki će morati da značajno izmeni svoj portfolio.

Kako bi se uspešno izborio sa strogim evropskim normama, japanski proizvođač pribeći će hibridizaciji game. Mikro hibridi, odnosno blagi hibridi sa sistemom 48 V biće primenjeni kod modela Vitara, C-Cross i Swift Sport.

Zapravo, cilj Suzukija je da potpuno hibridizuje svoju, sa jednim izuzetkom – modelom Jimny.

U ovom restruktuiranju po svemu sudeći neće više biti mesta za dva automobila. Modeli Celerio i Baleno teško se uklapaju u nove Suzukijeve planove, tako da se oni najverovatnije više neće nuditi u Evropi.

AutoRepublika

(567)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Aktuelni „baleno“ je baš „čest“ na ulicama Srbije … Skoro kao i Kizashi. Kizashi mi je baš bio lep kada se pojavio, ali, nesrećno motorizovan za Srbiju. Mada, ne bih rekao da je bio tražen i u Evropi. Rekao bih da je Ferrari Testarossa prodavan u većem obimu.
Ovaj „Celerio“ i ne znam šta je.
Šteta što još nema cenovnika za Jimny.

Zvezdan Božinović

Modeli čija se ponuda ukida mogu da nedostaju samo…. mazohistima i radnicima u Mađarskoj, čini mi se 🙂

moron

Meni je Kizashi i danas lep, ali, kada se pojavio u Srbiji, pre skoro 10 godina, bio je preskup za ono što je nudio ( „Kizashi sa prednjim pogonom i manuelnim šestostepenim menjačem u Srbiji košta 26.100 evra, a sa 4×4 pogonom i CVT transmisijom 29.990 evra (oba sa Sport paketom opreme)“).
Za Beleno sam uvek smatrao da je ni na nebu, ni na zemlji (imao je cenu C segmenta, a dimenzije za čisti B segment). Kupci to ne praštaju (u potrebnom broju).

Zvezdan Božinović

Godinama je potpuno obrnuti fazon od Balena furala Octavia, a sada je opičila s cenom D segmenta, a zapravo je C+ klasa 🙂

moron

Virus „cenovnog ludila“ polako, ali sigurno, hvata sve više proizvodjača, a i čkoda je od toga odavno teško obolela. Gadne su te pandemije. Teško kupac može da se tu spasi.

Zvezdan Božinović

Oooo, itekako kupac ima izbor. Za transport po gradu je dostupna 1001 opcija, za odlaske u druge države je avio prevoz nikada pristupačniji, a za ove kratke deonice po zemlji posao vrše i automobili kupljeni pre par godina. Maksimalno odlaganje odluke o kupovini novog vozila, dobra je terapija za poludele (izbezobražene) proizvođače 🙂

moron

Tako ćemo izazvati novu SEKu.

lokal

Baleno 10.500 eur…ima li sta povoljnije na trzistu? Mozda su zakasnili ili pogrijesili sa cjenovnom politikom…kao i mnogi

moron

Ja za Beleno u Srbiji ne vidim cene … Pogrešili negde jesu. Baleno je bio i jeste veći od swifta, koristio njegove motore, ali, bio je nedovoljno velik da bi bio C segment, a cene su mu ( za vreme kada se pojavio ) bile znatno odskočile od B segmenta. Sa atmosferskim motorom 1,2, u paketu opreme sa podešavanjem volana u dve ose, koštao je 13.500. Znam, neko će reći da je u tom paketu imao bogatu opremu. I jeste – za vreme kada se pojavio. Ali je i koštao (i) 13.500 sa atmosfercem. A sa 1,0 turbo i 5MT… Pročitaj više »

lokal

Prodjoh pored salona Suzukija u Podgorici i vidjeh na izlozenom Balenu cijenu od 10.500 eur..lijep auto…B klasa..

moron

Pogledaj to ovako 🙂
Najjeftiniji Baleno 1,0 turbo ( sa 111 ks i 5MT) u CG košta 15.420.
A 308 1,2 e-THP sa 110 ks i 6MT Active u CG košta 14.990.
Baleno ima neke elemente opreme koje taj 308 nema. I obrnuto.
Jedan je B segment, a drugi je C segment.
A oba su, na neki način, „odlazeća“.
Ako bih u CG poredio cene Balena sa ostalim u B segmentu, bojim se da bi (u mnogim poredjenjima) takodje bio („meni“) skup. Nekome sigurno ne bi. Stvar ugla gledanja.

s mile

skoro sam video Baleno ide mi u susret, onakav….teško ga je ne prepoznati, baš se iznenadih…. u toku mimoilaženja, primetih da je služben…..

p.s. Lično, Kizaši mi se baš sviđao