1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije: Osveženi BMW X5
Prve fotografije: Osveženi BMW X5
10

Prve fotografije: Osveženi BMW X5

4.40K
10
Podelite sa prijateljima:

Ne bi nas iznenadilo da sledeću nedelju u automobilskom svetu obeleži premijera ažuriranog krosovera nazvanog BMW X5. Dugo se već priča o njemu, najavljivan je bezbroj puta, a prema našim informacijama, proizvodnja istog bi trebalo da bude pokrenuta u američkoj fabrici bavarske grupacije, u gradu Spartanburgu (savezna država Južna Karolina). Prvi primerci se u Srbiji očekuju najranije u junu, a sve ovo vam pričamo baš sada jer su se sinoć na internetu pojavile prve fotogravije osvežene verzije velikog SUV-a.

Restilizovani BMW X5 će nositi odrednicu modelne godine 2024. i doneće, kako vidimo na slikama, zaista minimalne stilske izmene, što je i bilo za očekivati. Neki detalji na prednjem i zadnjem kraju vozila su inovirani, to je istina, ali sve je to decentnog obima.

Dakle, naslovna fotografija otkriva nešto tanje prednje svetlosne grupe koje deluju više sportski i svakako su nešto modernijeg oblika od onih koje su još uvek aktuelne, a vidljivo je da će i dalje biti moguće poručiti lampionsku opciju, onu gde je instalirano pozadinsko osvetljenje maske hladnjaka. Uslikana verzija dakako nije bilo opremljena najviše traženom linijom M-Sport Package. Kod njuške nove X5-ice je važno naglasiti i da maska hladnjaka ostaje umerene veličine, a što je u skladu s najavama iz Minhena, a koje su sadržale tvrdnju da će samo najveći modeli u asortimanu imati „upečatljiv“ izgled, onaj s predimenzioniranim „bubrezima“ i dvodelnim farovima.

Što se tiče zadnjih signalnih grupa, shodno očekivanjima, promovišu trodimenzionalnu geometriju s novim punjenjem, što će reći da je svetlosni aranžman stop svetala izmenjen. Na spoljnom rubu se vide i dva elementa koja podsećaju na štapove koje koriste hokejaši. Zadnji branik deluje identično kao na verziji pre zahvata podmlađivanja.

To je što se tiče onog dela koji je otkriven na fotografijama. Možemo dodati da će novi BMW X5 biti dostupan sa zandjim pogonom (sDrive) i s integralnim pogonom (xDrive). Očekujte ga s dvolitarskim dizelom i trolitarskim (R6) i 4,4-litarskim (V8) benzincima, nalik onome što pokreće i veći BMW X7, koji ipak ne računa na motore manje zapremine od tri litre.

Jasno, u paleti će se naći i hibridna verzija, ranije označavana sa BMW X5 xDrive45e, ali će joj ime biti izmenjeno, kako bi se naglasio značajan prirast snage u ovoj restilizaciji: BMW X5 xDrive50e. Očekuje se da bude moćniji od 480 konjksih snaga, ali se ne očekuje suštinska izmena koncepcije. Dalje, kao što je to bio slučaj i kod restilizacije X7-ice, najmoćnija verzija će biti preimenovana iz BMW X5 M50i u BMW X5 M60i.

„Pokvarenjak“ koji je uslikao renovirani X5 na događaju na kom je to zabranjeno, i zbog čega se i zove Zatvorena soba (Closed Room), nije ovekovečio i novi enterijer, ali i tu nema tajni. Očekujte ono što je viđeno kod svih novih BMW-a, što će reći objedinjeni duet ekrana, operativni sistem iDrive 8, „kožu“ Sensafin, uz mogućnosti izbora i prirodne kože…

Na kraju pročitasmo i da je zvanična premijera zakazana za 8. februar, ali teško je očekivati da će to tako i biti, odnosno da će nakon „curenja“ prvih fotografija proći još više od 15 dana do pune premijere.

AutoRepublika

Izvor

(4404)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sada predstavljaju MY2024? I to sada kreće u proizvodnju?

Sebastian L.
BB

Brži od vremena 😜
Šta nije jasno? 😂🤣

Laki

Nova sedmica se već vozi kod „Sixt“ rent a car u Germaniji.

Renault Terminator

Auuu kakav je ono tenk od auta…

Laki

Brutalna pojava na drumu. Crna boja mu leži fenomenalno jer sakrije one farove.

Renault Terminator

Ja sam video u teget boji,veoma pozitivan utisak je ostavio na mene.

Laki

Samo provozaj bilo šta od serije 7 sve će ti se samo reći.

Renault Terminator

Vozio sam se u ovakvom 740d G11,312 konja M paket…ide kao nevreme a od opreme nema šta nema.Strašan auto takođe.
comment image

Laki

👍👍