1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz Zetros je osvežen
Mercedes-Benz Zetros je osvežen
6

Mercedes-Benz Zetros je osvežen

575
6
Podelite sa prijateljima:

Teško ćete zapaziti neki primerak kamiona s izraženom njuškom Mercedes Zetros na običnom drumu. To je zato što je namenjen eksploataciji u ekstremni uslovima. Nije retkost da se nalazi i na popisu koji krajem godine sprovode svi računopolagači, pa i oni zaduženi za čuvanje imovine u brojnim armijama sveta.

Tokom 2010. godine, Zetros je u aktuelnom izdanju lansiran na tržište civilnih proizvoda a nudi se i kod nas. Nedavno je teškaš prošao kroz restilizaciju i sada je sigurno privlačniji kupcima nego što je to ranije bio.

Ipak, pokušajte da zapazite razlike između primerka pre i nakon modernizacije i shvatićete da to nije nimalo lak zadatak. Sve promene kojima je podvrgnut eksterijer se odnose na masku hladnjaka izmenjenog oblika koja pride poseduje i veće otvore zarad boljeg, to jest efikasnijeg hlađenja agregata.

A to nije urađeno slučajno, niti iz pukih estetskih razloga. Ispod haube se nalazi Mercedesov motor koji je u stanju da pokreće grdosiju, koja kada je pod teretom, ukupno teži i do 40 tona. Iz tog razloga, motor sada raspolaže sa 510 konjskih snaga, ali ono što impresionira mnogo više je mamutski maksimalni obrtni moment koji iznosi 2.400 Nm.

Zavisno od tržišta na kom se nudi, instaliran je sistem za prečišćavanje izduvnih gasova koji ispunjava Euro 3, Euro 5 ili Euro 6 emisione standarde.

Pored pobrojanih izmena, neke su zahvatile i prostor namenjen „živoj sili“. Prednji panel je modernizovan, a ulaz u putničku kabinu je sada olakšan zahvaljujući tome što su inženjeri postavili stepenice podesnijeg oblika za namenu za koju su predviđeni.

Prodajna ofanziva osveženog Mercedesa Zetrosa startuje s početkom 2020. godine, a dodatnih informacije o ceni i dostupnosti na našem tržištu nemamo.

AutoRepublika

(575)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Gde to jos važi Euro 3?

moron

Znači, kod njih nema eko problema … E, blago njima 🙂
Sa druge strane, ako je verovati medijima, mada živimo u zlatnome dobu, nikada bolje u novijoj istoriji Srbije, „Za pet godina 800 hiljada polovnjaka starijih od 11 godina ušlo je u Srbiju i ozbiljno prete da ekološki ugroze život u gradovima…“

Rade

To ti je medijska predigra za još zlatnije doba. Sad kad stave da mora Euro šeS i za polovnjake. 😀

moron

Ali, smešno je pricati o nekim eko pobudama nasih zakonodavaca pri poslednjom izmenama poreskih propisa vezano za godišnji porez na upotrebu za hibride i EV, koji mozda učestvuju sa jednim promilom u broju godišnjih registraciji vozila, ako nam vozila nižih EURO normi od Euro 3 učestvuju sa možda 80-90 posto, a njihov uvoz kao polovnjaka preovladava. Nije to ekološki svesno.

Rade

Zato što je smešno, zato će i uvesti da mogu da se uvoze samo polovnjaci stari svega nekoliko godina.
Očekujem redove ispred Dačijinih salona kao za pečen hleb. 😀