1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Renault razmatra napuštanje Formule 1
Renault razmatra napuštanje Formule 1
0

Renault razmatra napuštanje Formule 1

240
0
Podelite sa prijateljima:

Vršilac dužnosti izvršnog direktora Renaulta, Klotild Delbos, izjavila je da ta kompanija razmišlja o opciji napuštanja Formule 1.

Kako ističe Delboseva, era Karlosa Gona je gotova i francuska marka mora da se pripremi za novo doba. Renault je ubeležio manji prihod u poslednjem kvartalu, što je kako kažu rezultat lošije saradnje sa Nissanom, potom pada prodaje modela japanskog proizvođača koje sklapa Renault, kao i pad prodaje Daimlerovih vozila koje pravi francuska marka.

„U takvoj situaciji moramo dobro razmotriti sve projekte. Naš tim u Formuli 1 na godišnjem nivou potroši velike svote novca. Sve opcije su na stolu, uključujući i odlazak iz F1“, rekla je aktuelna šefica Renaulta.

Odlazak iz najbržeg cirkusa na svetu bio bi i logičan potez. Renault godinama nije zabeležio iole hvale vredan rezultat u ovom šampionatu, a poslednji šampionat su osvojili daleke 2006. godine.

Francuski proizvođač automobila sprema se za još snažniji nastup kada je reč o električnim i hibridnim modelima, što će izvršiti dodatan pritisak na budžet.

Ukoliko ne bude bilo celishodnosti u nastupu u Formuli 1 pogotovo kada je reč o promociji i razvoju nove tehnologije, sasvim je realno da Renault bez imalo kajanja okrene leđa ovoj seriji.

Umesto toga, Francuzi bi mogli da se fokusiraju na druge šampionate, kao što je Formula E gde se koriste električni bolidi. Renault se takmičio u Formuli E do prošle godine, kada je „predao baklju“ bratskom Nissanu.

AutoRepublika 

(240)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments