1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Danijel Rikijardo u Renaultu!
Danijel Rikijardo u Renaultu!
4

Danijel Rikijardo u Renaultu!

205
4
Podelite sa prijateljima:

Tek što je objavljena vest da Rikijardo napušta Red Bull na kraju sezone, usledila je još jedna, i to da Australijanac prelazi redove Renaulta kao klupski kolega Niku Hulhenbergu.  

Predsednik odseka za trkanje u Renaultu, Žerom Stol, kaže da je angažovanje Rikijarda još jedan korak napred za tim. On dodaje: “Kada se vratio u Formulu 1 Renault je to uradio kako bi se borio za titule. Potpisivanje ugovora sa Rikijardom je jedinstvena prilika za Renault ka tom cilju koja nije smela da bude propuštena.”

Nakon ove objave Renaulta Rikijardo je saopštio: “Ovo je verovatno jedan od najtežih odluka koju sam do sada morao da donesem u svojoj karijeri. Ali smatrao sam da je vreme za nove izazove.”

Shvatam da je pred nama još dosta posla kako bi Renault dostigao svoj cilj, a to je borba na najvišem nivou, ali sam oduševljen njihovim napretkom u samo dve godine, i znam da je Renault tu kako bio u ovom sportu pobeđivao. Želim da im pomognem na ovom putu i da dam svoj doprinos na i van staze.”

Generalni director Renaulta Abitebul naznačava: “Danijelovo potpisivanje pokazuje našu odlučnost da ubrzamo napredak prema samom vrhu ovog sporta.”

Ova vest je pravi šok za sve koji prate Formulu 1, jer trenutno Renault izgleda kao korak unazad u odnosu na ekipu Red Bulla, ali samo treba da se setimo Hamiltonovog prelaska u Mercedes iz McLarena, iz ekipe koja je pobeđivala i borila se za titule u ekipu u razvoju. Možda i ovog puta bude tako, ipak vozači i njihovi menadžeri znaju bolje od nas koji sve posmatramo sa strane. U svakom slučaju vreme će pokazati da li je ovo bila dobra ili loša odluka.

Dušan Topić

(205)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Ce da vidimo od kakvog je kova Hulk kada pored sebe bude imao Rikija.Sainza je za sada razvalio.

Pomponije

Znači da Renault sprema sigurno mnogo bolji motor, što će im realno i biti potrebno ako misle da se pridruže borbi za titulu.

Hulkenberg je jedan od najboljih vozača trenutno na grudi, Rikijardo odličan, konstantan, uporan.

Konačno da F1 postane nešto interesantnija. Dominacija Mercedesa je loša za sport.

Mad Max

Rikardo, dobro nam došao! Renault realno nije imao vozača koji može do podijuma. Sad i to ima. I nema Renault nešto posebno slabiji motor. Red Bull je poznat da „jede“ resurse motora, ali zato ima grip, kao niko. Ako se setite Lotusa, dok ga je vozio Raikonen, bio je brži na pravcima osetno od Red Bula sa istim motorom. Renault mora da više poradi na šasiji i aero dinamici. od iduće godine, važiće nova pravila, pa svi kreću os nule.

Renault Terminator

Pored sasije i aerodinamike ima Renault jos jedan problem a to je taj hibridni pogon,kad kazem problem,mislim na manjak snage na tom polju.Upravo tu Renault gubi bitku za sada za Ferarijevim i Meckinim motorom.Sto se tice samog motora sa unutrasnjim sagorevanjem tu nema nikakvih problema i tu su potpuni egal sa Mercedesom i Ferarijem.No,u trci u Ardenima (Spa-Frankoshamp) Renault donosi C specifikaciju svog R.E.18 motora tako da se nadam da ce biti poboljsanja na polju hibridnog pogona.Videcemo kolika ce samo biti.