1. Home
  2. Vesti
  3. Subaru prikazao prototip novog Levorga
Subaru prikazao prototip novog Levorga
10

Subaru prikazao prototip novog Levorga

546
10
Podelite sa prijateljima:

Japanski proizvođač najavljuje drugu generaciju modela Levorg sa prototipom prikazanim na Salonu automobila u Tokiju. Subaru tvrdi da će novi Levorg doneti „veliko zadovoljstvo vožnje“. 

Nova iteracija pomenutog automobila trebalo bi da se nađe u prodaji na matičnom tržištu u drugoj polovini naredne godine, što znači da bismo serijski primerak možda mogli da vidimo na sledećem Salonu automobila u Ženevi.

Elem, novi Levorg biće postavljena na SGP (Subaru Global Platform) arhitekturu i koristiće 1,8-litarski turbo četvorocilindarski agregat. Japanska marka ističe da je nadolazeći automobil protkan „grand touring“ filozofijom, te da je fokus na komforu, bezbednosti i uživanju na dugim putovanjima.

Pomenuta pogonska jedinica biće poslednja reč tehnologije koju ima da kaže Subaru. U pitanju je bokser motor sa direktnim ubrizgavanjem, a predstavnici japanskog brenda navode da ovaj agregat ponuditi značajno bolje performanse uz manje emisije štetnih gasova.

Subaru još uvek nije dao nikakve podatke o tome kada će biti plasiran novi Levorg u Evropi. Prva generacija našla se na našem kontinentu 2015. godine, te bi bilo neočekivano da druga iteracija stigne u Evropu pre 2021. godine.

AutoRepublika 

(546)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

KAda sam ugledao prethodni Levorg, oduševio sam se. Na oko, veoma lep karavan. Ali, kada sam seo u njega, „izduvao“ sam se, kao probijena lopta. Bio je jako skučen. To nije bio sam moj utisak, već i drugara sa kojima sam ga zajedno „gledao“. Najpre „na sajmu“, a posle i u salonu.

s mile

aj mi daj tvoje mišljenje…. šta to ne valja..

moron

Pa, prethodni levorg je bio malo „tesan“ (za svoju klasu i cenu) i to ne samo meni. Naime, mada je imao impozantnu dužinu, skoro kao D segment ( 469 cm, dok je npr. tadašnji volvo V60 bio 463 (što ti je danas dužnia karavana C segmenta)), on je imao mali Wb, kao da je sasvim prosečan HB iz C segmenta ( mada karavan, Levork je imao Wb od samo 265 cm (što je danas skoro pa smešno čak i za karavan C segmenta, koji većinom prebaciju 270 ). To se unutra jako osetilo, posebno pozadi. Ja sam imao nesreću da… Pročitaj više »

s mile

da, razumem

skoro sam se vozio u vw pasatu 4×4, moćna mašina, i odlična trakcija na uzbrdici, loš put, nasipan samo. ni da zašlajfuje, ide….mili…ali ne gubi trakciju….moćno

lično volim karavane, još awd, i ima se što čoveku treba, zato su mi subaru dragi, naravno, mnogi nude više za manje para…

moron

Subaru je subaru, cena uvek „peče“ 🙂
Moj pok. ćale pre jedno 35 godina video na parkingu prelepi „stranjski“ subaru legacy ranger i rekao: „Deco, kupićeno ovo“. Uskoro je shvatio da mu je i malecni subaru justy preskup 🙂
p.s. Peki je ( u vreme dok je pisao za V.G. ) imao mnogo lep test Levorga.

moron

Pogledaj rezultate prodaje u Evropi. Levorg prvih šest meseci ove godine nije dobacio ni 500 komada ( 494 ). Katastrofa je blaga reč.

s mile

jednostavno u Evropi ima konkurenciju u 4×4 karavanima.Škoda scout, VWpassat. Interesantno da u Kanadi svake godine raste prodaja Subaru

moron

Subaru je u Evropi doživeo teški fijaska sa svojim dizelima. Neće to, bojim se, Evropljani brzo zaboraviti, pa ni oni koji su od ranije bili fokusirani samo na benzince.

s mile

Žao mi je, harizmatičan brend, Razbijao sam se od WRC Collin Mc Rae svojevremeno

moron

Ta njegova plava Impreza „555“ mi je često pred očima. On je bio čarobnjak. Na žalost, „djavo ga odnese“.