1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. BMW M5 Competition u izdanju AC Schnitzera sa 720 ks (FOTO i VIDEO)
BMW M5 Competition u izdanju AC Schnitzera sa 720 ks (FOTO i VIDEO)

BMW M5 Competition u izdanju AC Schnitzera sa 720 ks (FOTO i VIDEO)

883
0
Podelite sa prijateljima:

Kada „kralj autobana“ dobije više snage.

BMW M5 je jedan od najdominantnijih automobila na svetu u svom segmentu, a kada prođe kroz tretman čuvene tjuning kuće AC Schnitzer, rezultat se ogleda u pravoj automobilskoj poslastici, prema kojoj niko ne može da ostane ravnodušan.  AC Schnitzer više od 30 godina kreira postprodajne komponente, koje su često smernica za buduće modele bavarskog proizvođača, tako da ih u nekoj narednoj generaciji vidimo kao serijske. Dakle, šta se dešava kada se najmoćniji M5 u Competition izdanju nađe u garaži AC Schnitzera? Pogledajmo video da saznamo.

U „standardu“, BMW M5 Competition raspolaže sa 25 konja više u odnosu na redovni M5. S ukupno 625 ks i 750 Nm, za 0,1 sekundu je brži od regularnog modela u sprintu do „stotke“. Ovoga puta, u režiji AC Schnitzera, imamo posla sa 720 konja i 850 Nm. Međutim, to nije sve. U video klipu, M5 Competition je opremljen svim mogućim komponentama AC Schnitzera, od izduvnog sistema slobodnijeg protoka, lakših naplataka, revidiranog hoda opruga, pa do detalja od ugljeničnih vlakana.

 

Verovatno se pitate koliko je brz? U videu možemo videti da do 100 km/h stiže za 3,3 sekunde, 200 km/kompletira za samo 10 sekundi, dok 300 km/h dostiže za 28,85 sekundi, što ga čini najbržim AC Schnitzerom do sada. S obzirom na ostvarenu brzinu od preko 300 km/h, jasno je da elektronski limiter uklonjen.

AutoRepublika

(883)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments