1. Home
  2. Vesti
  3. Policija u Minhenu uhapsila stotine pijanih vozača električnih trotineta
Policija u Minhenu uhapsila stotine pijanih vozača električnih trotineta
2

Policija u Minhenu uhapsila stotine pijanih vozača električnih trotineta

574
2
Podelite sa prijateljima:

Pivo i vožnja ne idu zajedno, bez obzira na to koje je vozilo u pitanju. 

Nemačka je sredinom leta uredila korišćenje električnih trotineta. Oni su proglašeni za motorna vozila, i kako bi ih neko koristio mora imati najmanje 14 godina, i mogu se upotrebljavati samo na biciklističkim stazama, ili na putu, ali pod uslovom da ne ometaju normalan tok saobraćaja, dakle, da voze sa strane.

U Minhenu je tokom Oktoberfesta policija imala pune ruke posla sa pijanim vozačima električnih trotineta. Prema zvaničnim podacima snaga reda i zakona tokom festivala je uhapšeno 414 ljudi, od čega će 254 lica ostati bez dozvole za upotrebu ovih trotineta.

Kako bi se smanjio broj povređenih, policija je čak pribegla zaustavljanju svih električnih trotineta u blizini festivala, i zabranila njihovu upotrebu u široj okolini oko Oktoberfesta.

Šta god da vozite, alkohol i vožnja su užasna kombinacija.

AutoRepublika 

(574)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Veoma, veoma retko pijem… Izuzetno… Kada i pijem, kola ne vozim ( i obrnuto). Ako idem negde gde ću izvesno „morati“ da popijem, ako mogu, gledam da odem bajsom. Znalo mi se desiti da se vraćam sa tih „slavlja“ i „u sitan sat“, formalno „pod gasom“ i da policija, na mestima gde napravi sačekušu/barikadu i gde zaustavlja apsolutno svako vozilo radi „duvanja“, mene kao biciklistu samo propusti ( bukvalno se policajac skloni da ja prodjem ), pa i kada sam bio „kao letva“. Nije to bilo često, par puta, ali, bilo je, da se ne lažemo … Hoću da kažem… Pročitaj više »

Ladjar

Ne prdi