1. Home
  2. Vesti
  3. U kabini nove S klase kao u bioskopskoj dvorani
U kabini nove S klase kao u bioskopskoj dvorani
0

U kabini nove S klase kao u bioskopskoj dvorani

1.03K
0
Podelite sa prijateljima:

Kao što smo i najavili u prethodnoj priči o budućoj S klasi, koju vam toplo preporučujemo za upoznavanje s novom generacijom perjanice švapskog proizvođača, vremenom će prototip primerci biti zaštićeni sve oskudnijom kamuflažom.

Na najsvežijim fotografijama enterijera nove S klase, može se primetiti i otkriven centralni displej info-zabavnog sistema. Iako je Mercedes sve do sada, zajedno sa konkurentskim BMW-om, bio jedan od najupornijih proizvođača koji su se trudili da zadrže fizičke kontrole multimedijalnog sistema, svi su izgledi da će nova S klasa nuditi samo opciju ekrana osetljivog na dodir.

Mada, u skladu s izjavama čelnika marke datim na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, moguće je da će konzervativni kupci kojih je mnogo u Evropi, Japanu i Južnoj Koreji, na primer, imati mogućnost izbora konvencionalne postavke centralnog grebena.

Uspravno pozicionirani centralni ekran je postavljen veoma blizu, i blago okrenut ka vozaču. Pri dnu monitora se nalazi nekoliko fizičkih tastera, koji služe za promenu režima vožnje (Comfort, Sport, Individual…), a nakon toga slede tri tastera koja je teško prepoznati. Naravno tu je i dugme za paljenje sva četiri pokazivača pravca.

Ono što najviše upada u oči je jedinica, koja liči na senzor otiska prsta, baš poput onog kakav većina nas danas poseduje na savremenijim pametnim telefonima. Da li to znači da će se za startovanje automobila koristiti otisak prsta umjesto ključa, to nam ostaje samo da nagađamo.

Nakon toga zapažamo uobičajene kontrole za uključivanje i isključivanje centralnog ekrana i kontrole jačine zvuka. Ono što se vidi, na drugi pogled, jeste da se kontrole ventilacije jasno nalaze unutar menija info-zabavnog sistema, što se mnogima neće dopasti, jer takvo rešenje zahteva spuštanje pogleda sa ceste.

Ostatak enterijera je u potpunosti pokriven „kamuflažnim“ materijalima i gotovo smo sigurni da će tako ostati do samog predstavljanja.

AutoRepublika

(1025)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments