1. Home
  2. Vesti
  3. Rimac poziva na bdenje do 26. juna
Rimac poziva na bdenje do 26. juna
4

Rimac poziva na bdenje do 26. juna

773
4
Podelite sa prijateljima:

Hrvatski proizvođač automobila Rimac je, ne bez razloga, postao svetski poznat po proizvodnji zapanjujućih električnih superautomobila. Sledeći kompanijski model, onaj koji će uskoro biti predstavljen, po koncepciji nije mogao biti udaljeniji od četvorotočkaša koji su proslavili komšijskog konstruktora.

Mate Rimac, osnivač i direktor proizvođača koji je poneo samoljubivo ime Rimac Automobili, pokazao je na društvenim mrežama najavni video klip za novi model čija je premijera zakazana za 26. jun ove godine. Oni koji su očekivali nešto atraktivno (čitaj „sportsko“) kao što su prvenci Concept One ili Nevera, taj će se razočarati. Iako se u najavnom snimku vidi samo silueta vozila, može se naslutiti da ćemo na samom početku leta videti hečbek.

Po svemu sudeći se radi o plodu rada na projektu robotizovanog taksija. To je zadatak kom su zaposleni u kompaniji posvećeni poslednjih pet godina i nadenuli su mu ime Project 3 Mobility. U izveštajima zapadnih medija se na ovu temu dodaje da su ranije na sličnim projektima bili angažovani i ovi što primaju platu od Kije i Hyundaija.

Prema spekulacijama o kojima je pisao američki specijalizovani portal Carscoops, serijski model bi mogao da stigne na puteve oko 2026. godine, i navodno bi bilo moguće da donese revoluciju u oblast autonomnih taksija ili robotaksi. Pored toga, proizvođač automobila bi već trebalo da ima kandidate iz pet gradova za projekat i navodno je u pregovorima sa još 35 gradova iz celog sveta. Još se ne zna koji su to gradovi.

AutoRepublika

(773)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

„Samoljubivo ime Rimac Automobili“ – cemu ovo podsmevanje? Veliki broj firmi nosi ime svog osnivaca i vlasnika.

Robotaxi – ovde je najveci problem softver koji upravlja vozilom. Da li je Rimac u stanju da napravi program koji do sada jos ni jedna svetska firma nije napravila? Sacekacemo.

Elon Muscu

I Kutle je imao 184 firme

Matija

Gornji link vodi nas do kratkog videa kojim dominira slika cuvenog pisca SciFi romana, Zila Verna. Secam se da je Zil Vern u svojim romanima favorizovao elektricnu energiju – njegov „Nautilus“ imao je elektricni pogon na baterije. Inace, sam video je toliko haotican da ide na nerve!

BB

Ili će rezultat svega biti naučna fantastika? 🤣😂

A današnji svi videi izgleda imaju zadatak da nerviraju, nijedan današnji video nema kadar duži od pola sekunde. Kad nekad gledam stare spotove to je bio snimak pored rijeke, na nekoj stazi, kadar je trajao po 15 sekundi, sniruje i dušu i oči, a sada samo nešto skače pred očima i trepće, ne znaš ni u šta gledaš…