1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai: Naši performantni automobili su namenjeni omladini
Hyundai: Naši performantni automobili su namenjeni omladini
4

Hyundai: Naši performantni automobili su namenjeni omladini

307
4
Podelite sa prijateljima:

Šef razvojnog odeljenja Hyundaija, Albert Birman, rekao je da su performantni modeli ove marke namenjeni pre svega mladima. 

Birman je govorio i na temu motosporta. Prema njegovim rečima, Hyundai će se takmičiti u WRC-u do 2021. godine, a šta će biti dalje još uvek je pod znakom pitanja. Sa druge strane TCR ostaje veoma interesantan za južnokorejski brend, te Birman predviđa da će dugo godina ostati učesnici ovog šampionata.

Zašto se uopšte govorilo o ovim takmičenjima? Pre svega jer kroz ovakve šampionate proizvođači testiraju razna unapređenja koja kasnije dobijaju primenu u serijskim automobilima. Slično se dogodilo sa Hyundaijem kada je plasirao svoje N odeljenje koje se bavi isključivo performantnim modelima.

Birman je rekao da je stvaranje N odeljenja bio ključan korak u daljem razvoju Hyundaija kao proizvođača. Ipak ova marka želi da na tržište postavi brze, ali pre svega pouzdane automobile. „Svaki naš prototip pre nego što dođe do serijske proizvodnje provede najmanje 10.000 sati na Nirburgringu. Nijedan drugi proizvođač to ne radi“, kazao je Birman.

Nemac ističe da je akcenat kod svih N modela na izbalansiranosti čitavog automobila, što se vidi kako na stazi tako i u svakodnevnoj upotrebi. Na pitanje o postavljanju rekorda na stazama i drugim postignućima, Birman je dao interesantan odgovor: „Naši N modeli namenjeni su mladim ljudima. Dakle, ne novinarima ili profesionalnim vozačima, već ljudima koji će da ih koriste svakodnevno i vikendom se zabave na stazi. Mi pravimo automobile za naše mušterije, a ne za novinarske naslove.“

Prekaljeni stručnjak dodao je da su mladi većina kupaca automobila sa „N“ oznakom, te da zato mora se imati u vidu i praktičnost. „Mladi nemaju mnogo novca i srećni su kada mogu da priušte sebi ovakav automobil. Stoga on mora biti i cenovno pristupačan, jer ne mogu pored ovog da imaju još jedan ili dva automobila. Niža cena je razlog zašto recimo i30 N nema Recaro sedišta, ili Brembo kočnice. Znamo za koga je taj automobil“, rekao je Albert Birman.

Rukovodilac Hyundaija istakao je da veruje da su SUV modeli dosadni, kao i da sedani nisu rekli svoju poslednju reč. „Svi srljaju kao SUV trendu, uz naglasak da su limuzine mrtve. Ne slažem se. Pogledajte recimo Teslin Model 3. Sedanima treba novi pristup, to je sve. Uostalom toliko SUV modela na sve strane, to je dosadno…“

AutoRepublika 

(307)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

„Mladi nemaju mnogo novca“ pa zato izgleda Veloster N kosta vise nego Mustang ili Camaro – koji su daleko bolji auti u bas svakom pogledu.

Zvezdan Božinović

Da li je moguće da si konačno shvatio suštinu korejske automobilske industrije???? Bravo Tomasoviću, nikad nije kasno 🙂

Yankee

Ruku na srce, nije samo Hyundai koji radi to.

moron

Čudno. Na sajtu Hyundai.rs za model i30N u specifikacijama uopšte nema podatka o emisiji CO2. To u Srbiji nije bitno?
A „potrošnja“ je data samo za „grad“ i za „otvoreni put“. Pri čemu je za „grad“ kod nas dat „veoma optimističan podatak“ u odnosu na ono što piše na Hyundai.de…