1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Fabia definitivno neće imati električno izdanje
Škoda Fabia definitivno neće imati električno izdanje
0

Škoda Fabia definitivno neće imati električno izdanje

299
0
Podelite sa prijateljima:

Češka marka kaže “NE” elektrifikaciji asa iz B segmenta.

Nova iteracija Fabije je tek nedavno predstavljena, a već se priča o potencijalnim elektrifikovanim izdanjima. Prvi čovek proizvođača iz Mlade Boleslav – Tomas Šefer, momentalno je odbacio ovakve mogućnosti.

“MQB i MQB A0 platforme su namenjene vozilima sa SUS motorima i u tome se sjajno snalaze. Pokušavati elektrifikovati ovakvu arhitekturu je nezahvalan posao”, naveo je Šefer. On je dodao da će Fabia biti ulaznica u svet Škode, i da kao takva mora imati pristupačnu cenu.

“Veliki broj kupaca Fabije su mladi ljudi, mnogima je to i prvi automobil. Stoga ona mora biti u cenovnom rangu koji oni mogu da priušte, a dodavanje komponenti zarad elektrifikacije je nešto što diže cenu čitavog vozila”, izjavio je izvršni direktor Škode.

Dakle, Škoda neće krenuti putem kojim su pošli Peugeot i Opel, koji pored konvencionalnih varijanti 208-ice i Corse sa SUS motorom, nude i EV izdanja ovih modela.

Česi će sačekati neko vreme dok ne ponude mali, električni gradski automobil. On će koristiti MEB Lite platformu VW grupacije, koja će biti namenjena upravo vozilima za eksploataciju u urbanim uslovima vožnje.

Kada će tačno stići taj model iz Škode ostaje misterija. Šefer je potvrdio da će se naći na sceni do 2030. godine, te da će imati “braću” pod okriljem Volkswagena i Seata. Veruje se da će ovaj električni mališan raspolagati sa baterijom kapaciteta od 45 kWh, te da bi autonomija kretanja sa punom baterijom trebalo da iznosi oko 250 km.

AutoRepublika 

(299)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments