1. Home
  2. Vesti
  3. Opstanak Mitsubishija u Evropi neizvestan
Opstanak Mitsubishija u Evropi neizvestan
2

Opstanak Mitsubishija u Evropi neizvestan

292
2
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek japanskog proizvođača automobila, kompanije Mitsubishi, Osamu Masuko je ostavio otvorenom mogućnost povlačenja marke sa tržišta Starog kontinenta u budućnosti. Dakle, jedna od posledica krize sa svetskom epidemijom novog korona virusa, ali i kao nepoželjna implikacija neprijatnosti uzrokovanih navodnim, čak verovatnim bestiđem Karlosa Gona, mogla bi biti i ograničavanje prisustva manjeg japanskog proizvođača iz sastava čuvene francusko-japanske alijanse, na manji broj globalnih tržišta.

Istovremeno, čelnici alijanse razmatraju najpodesnije modalitete za opstanak i prosperitet brendova Nissan i Renault, kao što se bave i pratećim pitanjima obuhvata game. Dakle, prisustvo Mitsubishija u Evropi je zaista upitno, jer je udarna dilema u pogledu racionalnosti opstanka brenda na toj teritoriji. Iako je jasno da ovo baš i nije najzgodiniji trenutak da se fascikla sa dosijeom Mitsubishija vadi iz fioke, Masuko je već sugerisao da je samo pitanje trenutka kada će strategija nastupa kompanije biti predmet unutarkompanijskih polemika.

„Ni nama u ovom trenutku nije jasno šta će biti nadalje. Potrebno nam je vreme da prilagodimo kurs našeg kretanja u Evropi“. Situacija s kojom se suočava Mitsubishi u Evropi, što uostalom važi i za Renault i Nissan, jeste komplikovana. Ako se izuzme atraktivna ponuda krosovera s plug-in hibridnom tehnologijom, modela Outlander koji ostaje najtraženiji proizvod kompanije, Mitsubishi već drugu godinu uzastopno, beleži poslovne gubitke na tržištu našeg kontinenta.

Mitsubishi hronično muči više problema. Prvo, smanjena konkurentnost na tržištu, uz izuzetak koji se odnosi na pomenuti hibridni Outlander. Dalje, slabost je i to što se vozila ove marke proizvode samo u Aziji, i to u „tiražima“ koiji su isuviše skromni da bi se neki veći uspeh postigao.

Integracija manjeg japanskog brenda u sistem alijanse, mogla bi konačno omogućiti ostalim markama iz sastava mamutskog saveza da se učvrsnu na evropskom tržištu, a da potom, eventualno i Mitsubishi profitira na temeljima mnogo povoljnije logističke konstrukcije koju oforme moćnija imena iz alijanse.

Mitsubishi će uskoro predstaviti stimulativni prodajni paket u „nedeljama pred nama“, ali u međuvremenu, ogromna glavnina realizacije koju ostvaruje marke, i dalje je fokusirana na usko područje jugoistočne Azije.

AutoRepublika

(292)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Eh, koliko sam njihovih modela želeo prethodnih decenija. A sada će možda i da odavde nestanu. Valjda neće.

s mile

Micubiši Outlander, 2003/2006god, kad god prođem pored ovog polovnjaka, pomislim kako mi je najbolja kombinacija, forma, mogućnosti, kao povišen karavan… a ne SUV fazon…..