1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Novi render limuzine BMW serije 5
Novi render limuzine BMW serije 5
0

Novi render limuzine BMW serije 5

1.19K
0
Podelite sa prijateljima:

Nedavno smo predstavili informacije u pogledu restilizovane verzije G30 generacije velike bavarske limuzine koja je na našem tržištu prisutna od februara 2017. godine. Tom prilikom smo prikazali i render koji su pripremile kolege iz francuskog Automobile Magazina, a evo sada i drugog viđenja ruskih Kolesa, s obzirom da su i oni već vizuelno izrazili svoje očekivanje od Bavaraca, i to pre nekoliko nedelja.

Nije ni čudo što renderi „niču kao pečurke nakon kiše“, s obzirom na činjenicu da su prvi prototip primerci serije 5 primećeni pre par meseci. Sudeći prema priloženim kompjuterskim animacijama, Rusi sada očekuju da će osvežena petica posedovati redefinisanu grafiku prednjih svetlosnih grupa, uz potpuno novi LED svetlosni potpis. Pretpostavlja se da će njuška sedana biti više nalik na onom što vidimo na osveženoj serijei 7.

Isto se može reći i za rešetku hladnjaka koja će proći kroz proces uvećanja. Ukoliko se kao sinonim za rešetku hladnjaka kod bavarske marke uzme izraz „bubrezi“ onda će se oni suočiti sa posledicama hidronefroze, kako bi ostali dosledni medicinsko-anatomskim terminima bavarsko-germanskog. Uostalom, priča o sudbini maske hladnjaka nije nova kod ovog BMW-a, a već smo je videli kod modela X5, X7 i kod pomenute limuzinske perjanice game.

Ono što i sami smatramo da je realno za očekivati, odnosi se na grafiku, ali i sam dizajn zadnjih svetlosnih grupa. Verujemo da će biti trodimenzionalne, i da će ličiti na rešenja viđena na X4, X5 ili seriji 3.

Što se pogonskih grupa tiče, veruje se da će ostati identične sadašnjoj paleti, uz novu verziju 545e xDrive iza koje se krije vozilo iz PHEV segmenta. Sklop podrazumeva trolitarski turbo benzinac umesto dvolitarske jedinice. Naravno, asistencija elektrolmotra se podrazumeva. Snaga ove varijante će biti niža nego kod perjanice i iznosiće 375 „grla“.

Teško je verovati da će biti ostvariva deklarisana potrošnja od 2,1 litru na sto kilometara, ali zato nemamo nikakvu rezervu u pogledu obelodanjene električne autonomije. Ona bi trebalo da se kreće u rasponu od 50 do 60 kilometara.

AutoRepublika

(1193)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments