1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen Renault Kiger kako bi Hindusima „pobrao pare“
Predstavljen Renault Kiger kako bi Hindusima „pobrao pare“
0

Predstavljen Renault Kiger kako bi Hindusima „pobrao pare“

494
0
Podelite sa prijateljima:

Pre samo mesec dana je Nissan predstavio omanji model s povišenom pozicijom sedenja Magnite, namenjen prevashodno kupcima na tržištima zemalja u razvoju, a koji bi bio nuđen pod markom Datsun. Sada je partner Japanaca, francuski partner pripremio i predstavio sličan model, nazvavši ga Renault Kiger. Postavljen je na modularnu platformu alijanse CMF-A, namenjenu vozilima s prednjim pogonom. Ipak, novitet i dalje nosi epitet konceptnog vozila, iako je prema rečima konstruktora, spreman za serijsku proizvodnju sa stepenom završenosti od oko 80%.

Izloženi automobil otkriva više detalja o budućem masovno proizvedenom pulenu Renaulta. Na primer, naplaci promera 19 cola poseduju zaista futuristički dizajn, kućišta retrovizora su prilično sićušna, neobične su i ručke za otvaranje vrata, karoserijski dodaci su u „neočekvano jarko zelenoj“ nijansi, dok su veoma izraženi, izbočeni lukovi iznad točkova. Zanimljiv je i središnje postavljen završetak izduvne cevi, a i „izraslina“ na krovu, nije nešto što često viđamo.

Kao što je to slučaj i sa kompaktnim bratskim SUV-om nazvanim Nissan Magnite, tako će i Renault Kiger biti tek nešto malo kraći od četiri metara. Ključno tržište modela Magnite i modela Kiger će biti indijsko, koje broji samo za „mrvicu“ manji broj duša od kineskog. Doduše, platežna moć kupaca u Kini je izvesno veća od indijskih kolega. Opet, u Indiji su na snazi posebni državni podsticaji za nabavku vozila kraćih od četiri metra.

Treba dodati da je na Kigerovom podvozju, najbliža tačka tlu od njega daleko najmanje 210 milimetara. Nažalost. sada tek vidimo koliko nam nedostaju slike koje stvaraju impresiju o sadržaju, organizaciji i kvalitetu materijala upotrebljenih za izradu enterijera. Proizvođač nam ih nije priuštio ovaj put, s očiglednom namerom da po ovom osnovu dobije još medijskog prostora u budućnosti.

Paleta agregtata će biti zasnovana na atmosferskim trocilindrašima sa 72 konjske snage. Oni će sarađivati s petostepenim ručnim menjačem ili robotizovanom menjačkom kutijom s jednom spojnicom. Biće dostupna i poznata turbo jedinica iste zapremine i broja cilindara, s kojom će se moći komponovati ručni i CVT menjač.

Serijske verzije se očekuju početkom 2021. godine, a tada ćemo, kao što rekosmo, dobiti i više pojedinosti o novom proizvodu francuske marke. Naposletku, da ne pomislite na osnovu naslova, da su samo Hindusi ciljana grupa kupaca Kigera, računa se i na ostale „zaostale“. Koje? I to će nam Renault reći kasnije!

AutoRepublika

(494)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments