1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Amazon naručio 100.000 komercijalnih vozila od Riviana
Amazon naručio 100.000 komercijalnih vozila od Riviana
2

Amazon naručio 100.000 komercijalnih vozila od Riviana

277
2
Podelite sa prijateljima:

Gigant internet trgovine nastavlja sa podrškom proizvođača električnih vozila. 

Sada su od Riviana poručili čak 100.000 vanova. Amazon je inače početkom ove godine uložio čak 440 miliona dolara u Rivian.

Ova marka električnih automobila za sada ima u planu proizvodnju pikapa i SUV-a koji će prema njihovim rečima biti u kadru da se izbore sa svakim terenom na koji naiđu.

Rivian je saopštio da će proizvodnja komercijalnih vozila početi krajem naredne godine, te da će prvi primerci biti isporučeni Amazonu 2021. godine. Plan je da Rivian isporuči svih 100.000 jedinica do 2030. godine.

Čelnici Amazona navode da će električni vanovi biti rešenje problema „poslednje milje“. Ovaj problem je u vezi sa isporukom u velikim gradovima gde se zbog gužve troši mnogo goriva na maloj razdaljini.

Rivianova fabrika u Ilinoisu, koja je nekada bila pogon Mitsubishija, ima kapacitet proizvodnje 350.000 vozila na  godišnjem nivou. Plan američke marke je da godišnje proizvodi i proda 50-60.000 pikap i SUV jedinica.

Narudžbina koju je uputio Amazon pomoći će da fabrika „stane na noge“, a u Rivianu veruju da će poverenje koje im je ukazano ovom saradnjom otvoriti vrata i za druge velikane trgovine i kurirskih službi.

AutoRepublika 

(277)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dzoniz

Prednja svetla kao kod Honde e.

moron

Meni ovo spreda dosta liči na Rival. By Iveco.