1. Home
  2. Vesti
  3. Audi i FAW otpočeli zajednički poduhvat u Kini
Audi i FAW otpočeli zajednički poduhvat u Kini
0

Audi i FAW otpočeli zajednički poduhvat u Kini

78
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač ući će u zajednički poduhvat sa kineskom FAW-om, sve u cilju proizvodnje električnih vozila na najvećem svetskom tržištu automobila. 

Audi i FAW će proizvoditi automobile bazirane na PPE platformi, koju je marka sa četiri prstena zajednički razvila sa Porscheom. Ova modularna ahitektura zamišljena je kao baza za prvi talas elektrifikacije kod ove dve premijum marke.

Audi kroz partnerstvo VW grupe sa FAW-om već proizvodi svoje automobile na četiri lokacije u Kini, a godišnje iz ovih pogona izađe oko 700.000 vozila ovog brenda.

„Ova odluka ukazuje na stratešku važnost kineskog tržišta za Audi“, kazao je šef te marke, Markus Disman. Verner Ajhorn, šef Audija u Kini, dodao je da je ta marka posvećena elektrifikaciji.

„To je još jedan korak dalje u našem planu za elektrifikaciju u Kini. Potvrdili smo svoju posvećenost saradnji sa našim partnerom FAW-om, kao i kineskom tržištui, sada sve to podižemo na viši nivo“, rekao je Ajhorn.

Cilj Audija je da elektrifikovana vozila imaju učešće od 1/3 u njegovoj prodaji u Kini i to do 2025. godine. Nedavno je u toj zemlji započela proizvodnja modela e-tron, dok Audi i FAW već montiraju Q2 L e-tron kao i A6L TFSIe.

Nemačka marka je od početka ove godine, pa sve zaključno sa septembrom prodala u Kini 512.081 automobil. To predstavlja rast od 4,5% naspram rezultata ostvarenih u istom periodu prošle godine. Očito da Audijevom napretku u Kini ni korona nije odmogla.

AutoRepublika 

(78)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments