1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Puma Titanium X u Frankfurtu
Ford Puma Titanium X u Frankfurtu
0

Ford Puma Titanium X u Frankfurtu

229
0
Podelite sa prijateljima:

Malom Fordovom krosoveru se smeši lepa komercijalna budućnost.

Škoda Kamiq Monte Carlo neće biti jedini mali krosover koji će se pojaviti u Frankfurtu sledeće nedelje. Naime, „plavi oval“ je pripremio Pumu u bogato opremljenoj Titanium X varijanti. Komplementaran sa ST-Line X paketom lansiranim ranije ove godine, novi prestižni trim dolazi sa svim mogućim dostupnim sistemima i tehnologijama, uključujući i ekskluzivne detalje, kao što su atraktivni naplaci od 18 inča sa deset paoka u biserno sivom finišu.

Puma se reklamira kao prvi Ford koji može da se pohvali presvlakama sedišta koje mogu da se skinu i operu, a ujedno je prvi model „plavog ovala“ u ovom segmentu koji dolazi s funkcijom masaže lumbalnog dela leđa. Sve je dodatno „začinjeno“  bežičnim punjenjem telefona i „hands-free“ električnim zadnjim vratima, a atraktivan paket zaokružuje B&O audio sistem sa 10 zvučnika i 575 W.

Da bi dodatno diferencirao Titanium X verziju, Ford je implementirao nekoliko sjajno crnih akcenata na spoljašnjosti vozila, kao i hromirane detalje, primetne na masci hladnjaka u vidu pčelinjeg saća i okvirima svetala za maglu. Slična tema je primenjena na bočnim pragovima, što ovom malom krosoveru obezbeđuje prestižniju pojavu. Što se zadnjeg dela tiče, difuzor i zaštitna oplata stižu u metalik sivoj boji.

Kabinski prostor Pume Titanium X se takođe vizuelno razlikuje od ostatka porodice. Volan je presvučen imitacijom kože, dok imitacija drveta okružuje klaster instrumentacije a nalazi se i na vrhu centralne konzole.

Pogon dolazi u vidu 1,0-litarskog motora sa 123 ili 153 ks, uparen s blagim hibridnim sistemom u cilju redukovanja potrošnje goriva i emisije štetnih gasova. Ovaj trocilindarski EcoBoost funkcioniše u sinergiji s kaišem pokretanim, integrisanim starter/generatorom od 11,5 kW (BISG), koji prikuplja energiju koja bi inače bila izgubljena tokom kretanja po inerciji ili kočenju. Generisana energija se koristi za punjenje litijum-jonske baterije. Pored toga, BISG takođe pruža asistenciju obrtnom momentu, kada god je neophodno, a može da napaja električne uređaje u vozilu.

S aspekta bezbednosti, Titanium X će posedovati sve, od asistencije pri održavanju vozne trake sa detekcijom ivice puta do upozorenja na opasnost od čeonog sudara sa detekcijom pešaka. Takođe će biti dostupan adaptivni tempomat sa stop/go funkcijom i prepoznavanje saobraćajnih znakova.

Puma će se proizvoditi u fabrici u Rumuniji, a kao što smo spomenuli, premijerno će biti predstavljena u Frankfurtu.

AutoRepublika

(229)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments