1. Home
  2. Vesti
  3. VW „buba“ se vraća, i to u kakvom izdanju! (FOTO)
VW „buba“ se vraća, i to u kakvom izdanju! (FOTO)
0

VW „buba“ se vraća, i to u kakvom izdanju! (FOTO)

4.47K
0
Podelite sa prijateljima:

Nedavno je Volkswagen poslao naziv „buba“ u istoriju još jednom, ovoga puta verovatno zauvek. Nemački proizvođač je odlučio da stopira proizvodnju naslednika originalnog modela, što znači da je jedno od najslavnijih automobilskih imena otišlo u istoriju. Međutim, „buba“ se vraća, i to na Salon automobila u Frankfurtu.

Ovoga puta, nemačka marka će pokušati s novim pristupom. Reč je o korišćenju električnog pogonskog sistema iz e-up! modela, uz asistenciju specijalista iz eClassicsa. Plan je da se uz pomoć konverzionog kompleta podari novi život legendarnom automobilu.

Pogonski sklop e-up!-a čini paket baterija od 36,8 kWh, elektromotor od 82 ks i jednostepena transmisija. U „e-bubi“, trebalo bi da obezbedi autonomiju do 200 kilometara i maksimalnu brzinu od 150 km/h.

Vreme punjenja baterije za prelazak distance od 150 kilometara iznosi sat vremena na brzom punjaču.

Verzija „e-bube“ bliska serijskoj verziji, koju možemo videti na fotografijama, biće predstavljena na IAA u Frankfurtu.

Odluka da se ova solucija ponudi vlasnicima starijih „buba“ je donesena zbog povećanog interesovanja za konvertovanje automobila sa SUS motorima u električne. Volkswagen kaže da je ušao u čitav projekat jer vlasnici treba da imaju dostupnu „profesionalnu soluciju, uz korišćenje delova najvišeg kvaliteta“.

Nemački proizvođač nije naveo koliko treba da su stare „bube“ koje mogu da se podvrgnu elektro tretmanu, ali je nagovestio da će sličan program biti dostupan i za druge istorijske modele, uključujući Porsche 356.

„Već zajednički radimo na pripremi platforme za Bus. e-Porsche 356 bi takođe trebalo da bude dostupan u budućnosti“, rekao je Tomas Šmal, šef sektora za komponente Volkswagen grupe.

Nažalost, nije poznata cena konverzionog kompleta.

AutoRepublika

(4466)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments