1. Home
  2. Vesti
  3. Ovako bi mogao da izgleda novi Fiatov automobil iz Kragujevca
Ovako bi mogao da izgleda novi Fiatov automobil iz Kragujevca
4

Ovako bi mogao da izgleda novi Fiatov automobil iz Kragujevca

2.32K
4
Podelite sa prijateljima:

Render pokazuje mogući izgled novog automobila italijanske marke.

Fabrika u Kragujevcu je u problemu jer je njen jedini proizvod, model  500L, na kraju svog tržišnog veka. Osim toga, ovaj automobil pripada segmentu koji se nalazi u velikoj krizi.

Ilustrativno, Fiat 500L je u prvom polugodištu prodato je svega 24.000 primeraka ovog automobila. To je za 28% lošiji rezultat nego lane.

Ipak, situacija u Kragujevcu mogla bi značajno da se promeni sa dolaskom novog modela. Nadolazeći automobil trebalo bi da bude SUV, i to C segmenta, što upućuje da će imati dosta toga zajedničkog sa aktuelnim Tipom.

Čelnici Fiata su za sada misteriozni povodom ovog novog modela, ali je poznato da će biti postavljen na istu platformu kao i 500X, te da će mu ta arhitektura omogućiti da koristi i hibridne pogonske sklopove. Glasine kažu da će pored obične verzije sa pet sedišta u ponudi biti i ona sa sedam.

U narednih nekoliko dana Fiat bi trebalo da izađe sa zvaničnim informacijama u vezi sa novim SUV-om i tačnim datumom premijere. Prema poslednjim vestima ovaj automobil trebalo bi da se nađe na tržištu 2021. godine.

Fotografije: KDesignAG

AutoRepublika

(2323)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dzoniz

Juče sam na vestima čuo da će se Fiat 500 Giardiniera proizvoditi u Kragujevcu. Ne znam koliko je tačna ta informacija.

moron

„Ilustrativno, Fiat 500L je u prvom polugodištu prodato je svega 24.000 primeraka ovog automobila“

Znam da je to tužna cifra za „naš“ 500L.
Ali, ako sam pravilno sabrao podatke iz iste baze (http://carsalesbase.com), u istom periodu, kada saberete Ford Smaks, Ford Galaxy i Renault Espace, imate zbir tri modela od 25.267 (za prvih 6 meseci ove godine), pri čemu su za Espace rezultati posebno poražavajući.

s mile

činjenica je da je 500L lider u segmentu, samo što ceo segment tone pod navalom SUV generacije

lično, 500L mi je pravi porodičan auto, bubamara…. 😉

Nesa

Kao borbeno vozilo. Katastrofa.lepsi onaj pizzgauer