1. Home
  2. Vesti
  3. Ove nedelje Mercedes povlači oko milion vozila
Ove nedelje Mercedes povlači oko milion vozila
59

Ove nedelje Mercedes povlači oko milion vozila

3.81K
59
Podelite sa prijateljima:

Naslov sugeriše da su kampanje opoziva skupocenih vozila trokrake zvezde veoma uobičajena, takoreći svakonedeljna pojava. Svakako da to nije zavaravajuć nagoveštaj, što i naši čitaoci mogu da shvate na osnovu frekvencija objava ovog tipa. Sada su u problemu vlasnici (a ne vozila) koji usled pojave rđe mogu paralizovati kočni sistem na oko milion automobila. Od te brojke, njih 70 hiljada služi svrsi u postojbini.

Vest je preneslo nemačko Savezno telo nadležno za pitanja transporta (KBA), a koje je navelo da su vozila proizvedena u razdoblju između 2004. i 2015. godine. Radi se o primercima iz sledećih klasa: ML, GL i R. U najgorem mogućem slučaju, korozija pojačivača sile kočnica može uzrokovati prekid u vezi između papučice kočnice i samog kočnog sistema, što opet vodi ka nemogućnosti zaustavljanja.

Proizvođač iz Štutgarta je izjavio da pojačivač sile kočenja na problemom pogođenim automobila ne mora da funkcioniše kako treba, baš zbog rđe na zglobovima kućišta. Nakon identifikacije problema, proizvođač je izvršio pregled stanja na nekoliko pojedinačnih slučajeva.

Vozačima se savetuje krajnji oprez, posebno ako do njihovog opažajnog sistema (sluha) dopiru zvukovi šištanja i šuštanja. “Kao rezultat toga, sile aktiviranja na papučici kočnice potrebne za usporavanje vozila bi se povećale i kočni put bi se mogao produžiti. Ovo može biti praćeno primetnim šištanjem ili zvukom protoka kada se kočnice pritisnu.“

Mercedes je potvrdio informaciju koju je pružilo telo KBA, i prema kojoj je u ekstremnim slučajevima moguće da se pojavi i totalna zanemoćalost kočnog sistema što bi moglo dovesti do velikog rizika od saobraćajnog udesa, pa i fatalnih slučajeva, kako je naznačio i sam portparol. Mercedes-Benz kreće u kampanju momentalno. „Molimo vas da ne koristite vozilo dalje dok ga ne pregledamo.“ Konstruktor će ponuditi rešenja vlasnicima u slučaju potrebe.

Na kraju svakog izveštaja ovog tipa se pominju osnovne crte poslednje kampanje povlačenja vozila koju je predmetni proizvođač inicirao, ali kod Mercedesa to gubi svaki smisao jer je proizvođač i sam postao sinonim za pobačaj, pardon opoziv.

AutoRepublika

(3812)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

59 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovo je već zaista težak gaf i baš gadna bruka. Glavu da izgubiš zbog korozije.

Iznogud Časni

Nije ti to tt pa da gubiš glavu.

Renault Terminator

И кажу премијум…ма иди бегај…ни Мечка ни БМВ ниу прошли поред премијума.

M M

Ovo sapštenje deluju baš komfuzno, rekao bi da nema veze s istinom. Kakva korozija na zglobovima servo uređaja?? Ovo je totalno bez veze. Prvo sevo uređaj nema „zglobove“, tek ili se radi o pogrešnom prevodu ili je neko iz Mercedes pustio u etar glupost. Može da dođe do propadanja membrane ili ventila servo uređaja. To je jednostavan uređaj koji fukcioniše i na jugu i na ladi. Ono što može da „satrune“ je membrana u servo aparatu, što je neko „prespojio“ na koroziju – verovatno. I svaki automobil može da koči bez serva, kao kad se leruje, ili kao kad ludaci… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane M M
Nik900

Jel se meni cini da od premijum trojke Audi ima najmanje opoziva ili gresim…..

M M

Moguće i verovatno da Audi ima najmanje opoziva. A glavni razlog je jednostavnost konstrukcije i zahtevnost održavanja koji je mnogo bliži običnim vozilima. Mercedes a posebno BMW ima jak zahtevne i složene sisteme, a te automobile ne može da održava svako.
Opet, pitanje opoziva se različito tretira, jer pojednine firme to rade ispod žita, kao Japaneri. Kad je redovan servis, on odradi šta treba bez mnogo buke i to je to…. a opoziva nema.
Realno, recimo najmanje opoziva trebalo bi da ima Dacija, jer je i najporstija, bez obzira da je daleko od najkvalitetnija.

moron

Samo „Japaneri“ rade tihe opozive ?

🙂

M M

Rade i drugi, mnogi. Recimo Rendžo, aako to misliš 🙂
Ustvari, ne znam odakle tolika pompa oko tih „javnih “ opoziva.
Najgori što se pamti su Takata Japan majstori. Mislim najgori slučaj od postojanja automobila.

Ali pazi, ovde Merdžo povlači vozila u opoziv od 2004 godine. Pa majku mu, korejska vozila i jananeri se istopili, tog godišta. Nemaš šta da zoveš 🙂

moron

Opoziva zbog istog problema i mačke iz 2015 ..
A nije samo reno. Svi rade tihe opozive. Ako je verovati postovima vlasnika, već je to slučaj i sa ECO-G, pri prvom redovnom servisu. „Kampanja“ kako to PR zove. Svi rade „u tišini“, dok mogu da obezbede tišinu.

Izmenjeno 1 godina pre od strane moron
M M

Pazi, Mercedes zove najmlađe vozilo 2015 godište, koje je istekla garanicija po svim osnovima. I ti za kvar servo uređaja. A zamisli tek iz 2004…
Za mene neverovatno. Zašto ne zovu na opozv i one iz 1994…

moron

Znaš i sam da u slučaju iznenadnog prestanka rada servo pojačivača kočnice, može da se desi svašta.
A da takav kvar uopšte ne bi smeo da se desi.
Imajući, pak, u vidu obim opoziva ( oko milion vozila ), nema tu nikakve posebne filozofije oko veličine gafa mečke.

M M

Često se dešava da pukne crevo kočnica, cev i sl. Evo na Jazz starom 10 godina, cevi pucaju od korozije ko dobar dan. I ??? Šta onda, jer to opasna havarija, ostaješ bez kočenja 100 posto.. Isto je na onim malim koreancima, i dosta Suzukoja, i sl japanera. A ako bi pogledo onaj TUV ili sl lažovizije, to su Boga ti, najpouzdaniji auti današjice. Kako to besede razni kreteni ovde. Oni su „čitali“, ko moj tast Informer, pa veruje. to je isto. A kvar serva ne dođe odjednom, postaje tvrđa kočnica, a i da otkaže, vozlo se zaustavlja. Popravka serva… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane M M
moron

Meni ne moraš pričati o koroziji … 🙂 Kada sam bio mladi školarac, upita nas nastavnik na jednom času: „Šta mislite deco, ko je na svetu na godišnjem niovu pojedinačno najveći potrošač gvožđa?“ Ja sam kao iz puške rekao: „Pa, korozija !“ A znam kako izgleda kada servo kočnice postepeno počne da slabi. Sreo sam se sa tim problemom na jednoj ladi. Ali, nije isto kada on tebi kroz duži vremenski period slabi (pa si ti već dugo svestan da tu nešto nije u redu i da vremenom treba sve jači i jači stisak na papučicu kočnice ), u odnosu… Pročitaj više »

M M

To je to 🙂
Azijska vozila imaju slabiju zaštitu od korozije i lošiji lim, jer su im drugačiji uslovi eksploatacije i standardi, posebno jeftinijih vzila.
Ima još dosta vremena da protekne da dostignu EU standarde, posebno za jeftinija vozila.
Evo danas sam imao prilike da vidim „sanaciju“ jedne razlupane „manje“ KIJE, koja je skoro nova. Težak je to đubar od limarije, prema Škodi, Renolu, Pežolu….. Još treba vremena da protekne da dođu do nas sa standardima. A delovi cenom, ko BMW da je…

BB

Onda se Sprinter radi u Aziji? 😜

TheStig

Hahahah 🤣🤣Rade ga ove izbjeglice sa Bliskog Istoka.

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
moron

Mene sada već ozbiljno brine kvalitet škoda proizvodenih u Aziji … To bi moglo ozbiljno da ugrozi uobičajenu percepciju škoda kvaliteta 😀
Koji je on humorista, „to majka samo jednom rađa“ 😀

M M

Skoda je to, oplemeniće te zatrovane prostore.
Za Kinu i Koreju mogu Oktaviju da pretvore u sedmosed.

moron

Ali, sada ozbiljno, vratimo se temi članka, korozija i mečka 🙂 Zanemarimo kočnice, njihov eventaulni kvar je banalnost za „prave vozače“ 🙂
Mečki kao brendu kroz skoriju istoriju uopšte nisu strani manje više redovni promašaji po pitanju korozije. I nije to samo Sprinter u pitanju. Mečka i korozija su kao „nokat i meso“, posebno posle W123. Ali, premium osećaj korozije 🙂

Renault Terminator

Bembare isto rđaju ko blesave.
Ovaj moj neće stići jer ću ga prodati na vrijeme😁…

TheStig

Korejska vozila „šiju“ konkurente uzduž i poprijeko. Nema nikakve korozije niti bilo šta slično. Ja sam najmjerodavniji da pričam o tome jer sam zadnje 2 godine proveo vozeći Kiu Ceed po najvećoj zimi i teškim uslovima za eksploataciju vozila. Nema ni najmanjeg znaka korozije cak ni na šarafima. Ko sumnja u kvalitet Kia vozila nek procita ovaj test: https://www.autoexpress.co.uk/car-group-tests/358095/peugeot-308-vs-kia-ceed-vs-volkswagen-golf-2022-group-test-review Mozda i najjaci britanski sajt je između Golfa 8, novog Peugeota 308 i Kia Ceed-a odabrao upravo Ceed kao pobjednika. A inace britanci u ovoj klasi tradicionalno su do sada favorizovali VW. Vjerujte pravim dokazima i renomiranim kriticarima koji imaju priliku… Pročitaj više »

Renault Terminator

Samo 2 godine???To je ništa.
Ja sam u Austriji imao Clia 2 2002 godište,bio je star 17 godina,17 Austrijiskih zimi je taj auto pregurao,nigdje tačkice korozije,od patosa,pragova,krila,rubova,koševa.Kačio sam slike tog Clia ovde na AR…Ni jednog Renaulta tamo od 1999 do današnjeg dana nećeš naći trulog,jedino ako nije udaren pa nestručno porpavljen.
Nađi mi Korejanca ne trulog,nego uopšte u voznom stanju u Srbiji ili tu kod tebe u RS da je 1999,2000,2001,2002….

M M

Evo danas gledam na dizalici havarisanu KIJU. Nova, nije ogodinila, vožena jednu zimu, prešla nešto smešno. Otvoreni pragovi i profili – gredice zbog peglanja i zamene, kau unutra dosta vidne korozije. Koreja je to bato, a pogledaj kako plaćaju marketing koji po medijima, koi čitaju naivčine. Ima ljudi, koji misle, da sve što leti, da je jestivo…. Čuj ovag „gornji“, vozio auto 2 godine i zna da je dobar na koroziju. Koji smešan lik… Amater savremenog vremena, skuplja engleske naručene članke Sadašnji Koreja automobili i dosta japanera, ima mogo goru zaštitu od korozije od Clia 2, faza 2, koga pominješ.… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane M M
Renault Terminator

Kači slike sve što dotakneš Korejsko u garaži,da vidimo svi…

TheStig

Moze samo kaciti slike slupanih kanturina koje mu neuki ljudi dovezu.

TheStig

Vidi druze. Poredis babe i zabe. Pricamo prvo o novom vozilu na prostoru gdje ja zivim. Ne mozes porediti zimu u Austriji i zimu ovdje. Ovdje su putevi losi, a sljaka je toliko oštra i krupna da pjeskari odmah sva vozila i odmah se vide znakovi nakon jedne zime sto sam se licno.uvjerio na vise vozila. Austrija ima vrhunske puteve i sipaju so i cisti se redovno. Kaze mi mehanicar jedan kad sam pricao sa njim, nema zastite od te sljake. Toliko joj je nepravilna frakcija da pjeskari staklo a kamoli lim. Npr ljudi koji zivi nesto niže (na manjoj… Pročitaj više »

Renault Terminator

Čekaj bre,kažeš da si najmerodavniji za Korejance jer ih voziš dve godine i na osnovu te dve godine zaključuješ da su najbolji po pitanju korozije od svih drugih ali poznavajući tebe nebi me čudilo da su najbolji u svemu. Evo,citiram dio šta si napusao: „Korejska vozila „šiju“ konkurente uzduž i poprijeko. Nema nikakve korozije niti bilo šta slično. Ja sam najmjerodavniji da pričam o tome jer sam zadnje 2 godine proveo vozeći Kiu Ceed po najvećoj zimi i teškim uslovima za eksploataciju vozila. Nema ni najmanjeg znaka korozije cak ni na šarafima.“ Ja ti kažem za konkretan primjerak automobila koji… Pročitaj više »

TheStig

Ti si iz iste grupe neshvatača kao i tvoj drugar M M. Ono što je karakteristicno za obojicu je da u svojim stavovima nemate trunke zdrave logike koja je neophodna za izvlačenje bilo kakvih zaključaka. Da li ti znaš razliku izmeđe šljake i soli?Sljaka obija tj ojeskari fizicki lim i sve drugo. Prvo lak pa farbu pa kad dođe do lima i njega ispjeskari tj ostane bez zastite koja se u fabrici stavlja potapanjem karoserije u zaštitu. Fino sam napisao da nema soli, ne sipaju je nikako nego samo sljaku i to ne na putevima 3 i 4 reda nego… Pročitaj više »

Renault Terminator

U koju grupu ljudi onda ti spadaš,okreni-obrni možda? Ono što bi tebe moglo orakterisat je „ja sam uvijek u pravu,cijelo selo ne valja“.Ta je logika tebi izgleda ok. Ne ne znam šta je šljaka a šta so dok ti nisi obrazložio…daj molim te,u rikverc imam više kilometara za volanom nego ti što si za života pješice i autom zajedno napravio. Uzmi atlas u ruke pa malo pogledaj reljef Austrije.Ne žive svi na autoputevima ili na bundeskama (Bundesstraße).Većina ljudi upravo živi na tim putevima i putićima po brdima,čukama itd. Linz,grad leži u nekoj kotlini da tako kažem,ne izađeš iz Linca maltene… Pročitaj više »

TheStig

Ti si rijetko zatucan čovjek. Kažem ti lijepo, nema kod tebe logike. Uostalom i ne cudi obzirom da si po struci to sto jesi. Ne zelim da uvrijedim bilo koga ali logicno je pretpostaviti da neces moci od šofera da ocekujes da bude intelektualac. To sto si ti vozio citav zivot ne znaci nista. Znam ljude koji voze citav zivot i nisu neki vozaci. Dobar biti u necemu mozes samo ako ti je cilj da budes u tome dobar. Mozes ti nesto uciti onako 3 zivota i biti ispodprosjecan. Ne lupaj…kakav crni Reno iz 2000te?Nema ni jednog na cesti. Prvo… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
M M

Haha, ti nekom kažeš da je „zatucan“.
Sram te bilo, vidi šta si napisao, konjino jedna.
Pa ti bleso jedna, nemaš ni očiju da vidiš šta se kreće ulicom.
Bleso jedna, nov Megan RS i nije bio mnogo skupljni od 25 iljada keka.
Idi prodaj KIJETINU- ajde probaj, bleso.
Kako ne vidiš, da si totalna truba, da nemaš veze sa životom. Čitaš novine i misliš da je istina.

Pa ti si pravi HAHA

Uzgred, na ove jade si sam sebi već dao 2 zelena+
Treška bolest je u tvojoj glavi.

Izmenjeno 1 godina pre od strane M M
Renault Terminator

Ja sam to sam što sam ali još nisam počeo da vređam,za razliku od tebe koji ljude koji ne misle kao ti nazivaš pogrdnim imenima.To govori da obrazovanje apsolutno ne znači ništa,ali baš ništa jer si ti živ primjer toga,tvoje ponašanje prema neistomišljenicima (ako ti se može vjerovati da si obrazovan).I redovno dobijaš upozorenja na AR da se smiriš po tom pitanju,što od Zvezdana,što od drugih ljudi i ti uporno nastavljaš po svome.Ok,do jednom…Vidiš,ja na tvoju uvredu nisam reagovao uvredom. Idemo dalje. A ti znaš kakav sam ja vozač?Na osnovu čega?Jesi vozio autobus sa 300 duša iza svojih leđa?Jesi vozio… Pročitaj više »

TheStig

Ne pada mi na pamet da citam ovo. Napisi roman pa prodaj. Samo cu da ti kazem da reci nekome da je zatucan nije uvreda. I moja baba je bila zatucana ali dobra zena. Ja tebi nisam rekao da si los vozac vec da tvoj postupak zakljucivanja nije valjan. Ako si nesto radio 30 godina ne znaci da si majstor tog zanata niti to znaci da 30 godina tvoje karijere ne cini tvoje iskustvo po pitanju automobila validnim i kredibilnim. Ja nemam nista protiv tebe licno. Bolje bi za tebe bilo da se klonis ovog levata M M jer znas… Pročitaj više »

Renault Terminator

Samo sam uredno odgovarao na tvoja pitanja. Nisi ni do sada mnogo toga čitao na AR pa zato i pišeš tako kako pišeš.Ali zato znaš da lupetaš sa nečim što ne možeš da podkrepiš činjenicama.Kao što vidiš ja sam na svaku tvoju laž i nebulozu odgovorio činjenicama.Ima puno,ali puno si i lagao.Da si manje lagao,ja bi manje činjenica iznosio. Stalno se hvališ svojim obrazovanjem,trebao bi onda da znaš značenje te riječi i da je veoma uvredljiva,ja neobrazovan veoma dobro znam značenje te riječi pa tebi tako obrazovanom nisam uzvratio nego ti lijepo skrenuo pažnju da to nije u redu. Nisi… Pročitaj više »

Yankee

Ne bi da se mesam u vasu diskustiju, ali zanimljiv mi je ovaj deo da ako na putevima ima vozila odredjenih marki starih 22-27 godina to onda potvrdjuje njihovu vrednost. Pa eto na americkim putevima ima gomila pikapa iz 1970-ih, 1980-ih i 1990-ih godina pa ti opet tvrdis da su krsevi koji nisu u stanju da predju vise od 30.000 km bez generalki …

Renault Terminator

Za Amere to ne važi,lijepo si napisao i zašto jer rade generalke na svakih 30.000km.
Moj Clio 17 godina je bio star, motor mu nije pipnut.
Neka je ovima od 22-27 godina motor jednom rađen to je ok i normalno.Ameri za to vrijeme urade 10-12 generalki motora,hebeš takav auto.

Yankee

U Americi apsolutno niko ne radi generalku na putnickim vozilima koji se voze svaki dan. Po tvojoj logici neko je radio 10-15 generalki (od kojih svaka kosta hiljade i hiljade dolara) na 1985 Fordu F-350 koji vredi mozda $200 … Vazi, vazi …

Izmenjeno 1 godina pre od strane Yankee
Iznogud Časni

Ti mi dodjes ko kamion King, samo fali da počinjes odgovore ovdje sa :ooooooo, dje ste rajcugo. Dobro došli u još jedan odgovorcic – pičić.😁😁💪

TheStig

Ma on ti je dezurni demagog iz kategorije hvalim svoje pljujem tuđe.

Renault Terminator

Nije to moja logika,to je vaša tamo logika.Znaš i sam da sam otišao iz Canade jer tamo nema logike i razumnog razmišljanja.
Što veći krš,što nepouzdaniji to bolje vi to tamo više volite.

Yankee

S obzirom da ono sta ti pricas bas niko ne radi – to ocigledno nije „ovamo “ logika.
Najprodavaniji brend u Americi je Toyota, a u Evropi je Volkswagen … to najbolje potvrdjuje tvoju novu logiku „sto veći krš,što nepouzdaniji to bolje“ … 😉

Renault Terminator

Kako niko ne radi?Nisam bre mogao kamionom u Canadi ući u garažu od američkih krševa kojima su izvađeni motori i stoje razvaljeni na podu.
F-150 je bez konkurencije po tom pitanju.
Ja sam video samo jednu Toyotu i to neku nadrkanu Thundru skidali su joj mijenjač,mjenjač joj je bio crko.Ovo sve ostalo Made in USA.

Yankee

To su bese oni skoro novi F150 jos pod garancijom koje je gazda sam popravljao o svom sopstvenom trosku? Vazi, vazi, sve ti verujem … 😉

TheStig

Ne mogu da se vise raspravljam sa tobom. Te ne vidis prst pred nosom od nadobudnosti. Reno je lokalna marka. Kia je svjetska marka i vec 10 godina je u rangu ostalih Evropljana i za to vrijeme ih je u mnogim stvarima prestigla jer su Korejci narod koji nije limitiran bolestima od kojih Evropljani boluju vec par decenija. Ja se ne hvalim svojim obrazovanjem vec si ti i M M koji nemate obrazovanje pokusali da se izrugujete meni kojem realno ne mozete. Mozda si ti domacin covjek. I volio bih da si. Ali sto se tice tema o kojima ovdje… Pročitaj više »

M M

Malo, malo, pa pominješ „obrazovanje“.
Ti si kao obrazovan!?
Pa kakvi su neobrazovani, ako si ti obrazovan?

Od svih ovde što nešto pišu, čukaju tastaturu, kod tebe je najveća šupljina, a što više „kenjaš“ rupa ti je sve veća.

Čoveče (ako to i jesi) ti si ovde od svih kjoje znam najnepismeniji za temu AUTOMOBIL.

Mene bi bilo sramota, da sam na tvom mestu. Treba te vratiti u „osmoljetku“, da je doradiš.

Rekoh ti, ne kvari za badava ovo glasilo, ne stvaraj zlo, idi i ne vraćaj se.
Idi u Koreju, idi u k…..rac, gde oćeš- Upozoravan si dobronamerno.

Renault Terminator

Lokalna marka!?Reče i ostade živ… Renault možeš kupiti od Evrope,Afrike,Azije,Južne Amerike,Australije,Japana,Indonezije..jedino ga ne možeš kupiti u Americi i Canadi.I to je po tebi lokalna marka. Treći put ti ponavljam,kada budeš viđao Kije stare 20 i kusur godina da se voze onda možeš reći da je stala rame uz rame sa Renaultom i ostalim proizvođačima iz Evropi koji imaju svoje već muzejske primjere na cesti A do tada,mlaćenje prazne slame.Možeš samo da mrziš i pljuješ po Renaultu do mile volje to tvojoj Kiji koliko god da je voliš neće podići rejting ni kvalitet ni za 1mm.A vrijeme će pokazati svoje. I… Pročitaj više »

TheStig

Ti ili si nepismen ili si samo jos jedna kopija M M. Ja nemam sta da podizem rejting Kia-i. Kia je veca od Renoa nekoliko puta i ima neuporedivo vecu vrijednost brenda sto mozes da provjeris na listama mnogim institucija koje se bave rangiranjem brendova. Po tvojoj nesreci imam komsiju koji ima staru Hyundai Nubiru. Pao krov od hale na nju i jos je u zivotu. I dalje ima Hyundai Accenta i Sportagea prve generacije na cesti. Renoa iz tog perioda na cestama u ovim krajevima nema nigdje sem poneki Reno Klio (za kojeg sam rekao da je jedino Renovi… Pročitaj više »

Renault Terminator

Pa što onda uporno i bez osnova pljuješ po Renaultu kada je Kia veći brend od Renaulta? Ja sam tebi pokazao blizu 500 komada Renaulta na oglasima u Srbiji između godišta 1999-2002. Hoćeš da ti pokažem da ih ima i iz 80-ih na našim putevima? Pokaži mi te Kije i ostale Korejanci tih godišta,dali ih ima i na šta liče? Daj dokaze crno na bijelo kao što sam ja tebi dokazao i pokazao da lažeš i lupetaš u vezi Renaulta. Pokaži na ovoj temi gdje sam te uvredio?Na tvoje uvrede nijednom nisam uzvratio uvredom već dokazima i činjenicama. Ranije sam… Pročitaj više »

TheStig

Vidi. Mozes uzeti govno i postaviti ga na oglas. To opet nista ne znaci. Ono sto se prodaje toga na oglasima nema jer ne stoji po godinu dana bez da ga iko kupi. Znas i sam da Kia nije postojala kao brend 80tih ni 90tih vec je zapravo pustila prvo auto na trziste 1999. Prvo istrazi istoriju necega pa pisi. Evo sjedi pored mene koleginica ima Ceeda prve generacije, auto u nestvarnom dobrom stanju. Gdje je Megan prve generacije na cesti?Gdje je Megan druge generacije na cesti? Ima ih u Sarajevu 8 i po komada. Mlatis uveliko. Prvo juce kad… Pročitaj više »

Renault Terminator

Pa šta znači jbt🤣…Pa eno imaš Mečke,Bembare,Peugeote tih godišta stoje na oglasima,jel se i oni ne prodaju? Kako sam ja svaki svoj Renault prodao maltene u istom danu kada sam ga stavio na oglas?I u Srbiji i ovde u Austriji.Eto vidiš da opet ne govoriš istinu.Ima sigurno da neki stoje nekoliko meseci,a misliš da kod drugih proizvođača modeli tih godišta ne stoje po par meseci?Razloga imaš više zašto stoje,ili vlasnik prodaje krša a precenio ga,neko prodaje i dobar primjerak ali opat cijeni više nego što treba…što nije toliko ni bitno,bitno je da sam ja tebi dokazao i pokazao da konkretno… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane Renault Terminator
TheStig

Ko će bolan biti na tebe bijesan?Meni 98 odsto stvari koje napises izaziva podsmijeh jer nisu ni izmisljotine vec nastup kao na selu kad se dvojica seljaka pocnu svađati pa ne moze ni jedan da ucuti od ponosa a ustvari to nije ponos vec glupost. Meni respekt od tebe ne znaci nista jer si los sagovornik. Koliko si komentara napisao do sada, nikad nisam mogao korisnu informaciju da izvucem. Doduse to ne iznenađuje od covjeka koji lijepi gifove sprdajuci se na racun Alfe. A hvali na sva usta krezavi Reno. Alfa za Reno kao Ferrari za Fiat. 😂 Trophy R… Pročitaj više »

M M

Pusti konjinu. I pacov i miš i veverica i golub na grani znaju da koreja vozila polovna moraš pokloniti, da ih starijih na putu nema. Još bolje ove gore navedene živuljke znaju, da kako god baciš pogled na put – ulicu vidiš neki reno, a najčešći su upravo oni 2000-2010, i da NEMA korodiranih. Svi znaju ali samo ovaj „magistar“ gluposti, sam sebe ubeđuje u vana bi Koreja by trylex….. On piše takve gluposti, da mu se smeje i prase iz obora. Bezobrazna glupa neznalica (ali pazi sad) sa „ubivenom“ magistraturom, a on nesretnik skroz nepismen….. Pa da je pametan… Pročitaj više »

Renault Terminator

Ne vredi brate..ima neki svoj čudan svijet u glavi i oko njega Kineski zid što bi rekao Bora Čorba i možeš mu slikati,crtati..on će i dalje da tera svoje.Ja probao fino..džabe gubio vrijeme.

Iznogud Časni

Povuče me Mercedes za auto.🤪

Iznogud Časni

Sad se vidi da je Alfa premijum. Ona nikad ne povuče milju auta , jer ih i nema 🤪😁🇮🇹😘 ekskluziva čista! Abeceda i počinje sa Alfa, ta neće valjda sa Mercedes?😁

Iznogud Časni

Ja sam imao i ceeda prve generacija, kupio sam ga poslovnog iz bavarske. Kad digneš haubu i pogledaš motorni prostor sve što je metalno je bilo hrdjavo. Hrdja mi je anlaser pojela. Drugi ceed za kojeg znam, a tamo je negdje u Bosni, hrdje nije vidio, pa sad povuci paralelu. Ovdje znam za par hjundaija, niti jedan nema problema sa hrdjom. Još jedan slučaj auta iz bavarske za koji znam da je imao isti problem kao ceed, jeste Mitsubishi.
Uglavnom, istočnjaci imaju problema u bavarskoj, ali ne svi. Možda se sad situacija poboljsala jer to je bilo davne 2008.

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
moron

„Prema uputstvu za navedene opozive, najpre se radi provera da li postoji potencijalni problem, a tek onda se rade korekcije, ukoliko se za to ukaže potreba“, kažu za Biznis.rs iz kompanije Star Import koji je generalni distributer kompanije Mercedes-Benz AG u Srbiji. Kako je saopštila kompanija na globalnom nivou opoziv se odnosi na ukupno 993.407 vozila. U pitanju su automobili proizvedeni između 2004. i 2015. godine iz njihove serije SUV vozila ML i GL i luksuznih minivanova R-klase. Iz kompanije koja zastupa Mercedes u Srbiji potvrđuju da se ova servisna mera sprovodi na svim tržištima i predstavlja ustaljen proces kojim… Pročitaj više »

moron

Na ovaj deo ne znam da li plakati ili se smejati:

„Otkrili smo da u nekim od tih vozila na funkciju pritiskanja kočnica može da utiče napredna korozija u predelu kućišta“, napominje u svom saopštenju Mercedes.

Dodaju da je moguće da manevar posebno snažnog kočenja izazove mehaničko oštećenje na pojačivaču kočnice čime je rizik od sudara povećan.“