1. Home
  2. Vesti
  3. Novi trend bogataša: Zloupotreba ambulantnih kola za brzo krstarenje gradom
Novi trend bogataša: Zloupotreba ambulantnih kola za brzo krstarenje gradom

Novi trend bogataša: Zloupotreba ambulantnih kola za brzo krstarenje gradom

314
0
Podelite sa prijateljima:

Nemila praksa je uspostavljena u Iranu, a lepo bi bilo da se, najblaže rečeno, ne proširi dalje.

Saobraćajne gužve karakterišu svakodnevcu brojnih svetskih metropola a iranska prestonica Teheran se po tom pitanju ne razlikuje previše od političkih i trgovinskih centara drugih kutaka na planeti. Međutim, ono što je specifično za Teheran se odnosi na nedavno „provaljenu“ praksu (pre)bogatih Iranaca koji su našli način da svoje dnevne gradske rute učine „brzopoteznim“ iskustvom.

Naime, u želji da zadovolje svoj ego, stignu što pre na sastanak probijajući se kroz zakrčene gradske ulice, ili jednostavno iz hira, bogati Iranci su počeli da unajmljuju vozila Hitne pomoći koja se nalaze u knjigovodstvenim evidencijama privatnih zdravstvenih institucija. Celu priču je potvrdio rukovodilac privatne spasilačke službe Islamske Republike Irana, Mohtaba Lohrazbi, u razgovoru s novinarima agencije Isna.

Jasno je verovatno svima, ovakva praksa je protivzakonita, a u Iranu, verovatno kao i u svim ostalim državama, upotreba vozila Hitne pomoći (uz uključenu signalizaciju urgencije) je dozvoljena isključivo kada je opravdana strogo medicinskim razlozima. Međutim, kako otkriva Lohrazbi, slavne ličnosti, pre svega glumci, pa i visoko plaćeni profesori koji pripremaju studente i slični likovi, koriste ambulantna vozila kao da su registrovana u okviru taksi službi.

Javno tužilaštvo Teherana sada, nakon ovih saznanja, pokreće istragu i borbu protiv zloupotrebe medicinskih vozila. Glavni teret suzbijanja, rekli bismo užasne prakse, biće ipak na lokalnoj policiji.

AutoRepublika

(314)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments