1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche 911 neće među električne automobile
Porsche 911 neće među električne automobile
0

Porsche 911 neće među električne automobile

115
0
Podelite sa prijateljima:

„U ovom trenutku nema ništa od električne 911-ice“, kaže čelnik Porschea – Luc Meške. 

Luc Meške potvrdio je posvećenost Porschea daljoj elektrifikaciji. „Idemo ka tome i imamo ambiciozan, ali realan plan sprovođenja elektrifikacije kod naše game“, rekao je za TopGear Meške. Rukovodilac nemačke marke kazao je da su veoma zadovoljni publicitetom i načinom na koji je javnost reagovala na Taycan.

Ipak, Meške navodi da je ključna tačka plana 2022. godina kada će stići prvi električni modeli postavljeni na PPE platformu. U Porscheu mnogo očekuju od električne varijante Macana koja stiže upravo 2022. godine, a Luc navodi da će električno izdanje biti u prodaji uz konvencionalne iteracije nekoliko godina, nakon toga SUS motori kod Macana odlaze u prošlost.

Meške je potvrdio da će se u Porscheovim prodajno-izložbenim prostorima naći čitava plejada električnih automobila. Između ostalih biće prisutni: Taycan, Taycan Cross Tourismo, te električne varijante modela Macan, Cayenne i Boxter.

Ipak, rukovodilac nemačkog premijum proizvođača kazao je da je 911-ica za sada van planova elektrifikacije. „To bi bilo jako teško učiniti. Ne sa tehnološkog aspekta, već su u pitanju druge stvari“, rekao je Meške.

Očigledno da bi ovakva odluka bila isuviše riskantna u ovom trenutku, tako da je budućnost 911-ice sa SUS motorima osiguran bar neko vreme. Ostali britanski stručni mediji navode da elektrifikacije kod Porscheove ikone neće biti pre 2025. godine.

Ostaje da vidimo da li će Porsche 911 ikada preći među električne automobile, jer bilo bi lepo da ova legenda ostane dosledna svom nasleđu.

AutoRepublika

(115)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments