1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota: Bez gubitka garancije tokom vanrednog stanja
Toyota: Bez gubitka garancije tokom vanrednog stanja
1

Toyota: Bez gubitka garancije tokom vanrednog stanja

139
1
Podelite sa prijateljima:

Vlasnici Toyotinih vozila u Srbiji neće izgubiti garanciju ukoliko ne obave redovan servis tokom vanrednog stanja zbog virusa korona. Da bi zadržali pravo na garanciju dovoljno je da to učine dva meseca nakon ukidanja vanrednih mera, a jedini uslov je da ne pređu više od 1500 kilometara preko propisanog intervala.

Garantni rok za Toyotina vozila jedan je od najprimamljivijih na tržištu. Traje pet godina i ne postoji ograničenje u broju pređenih kilometara, uz Eurocare asistenciju na putu koja pokriva kompletnu Evropu, kao i desetogodišnju garanciju za hibridnu bateriju.

Svesni da trenutna situacija čini sve zabrinutima iz mnogo razloga, u Toyoti Srbija odlučili su da vlasnicima vozila te japanske marke, kojima propisani servisni intervali dospevaju tokom vanrednog stanja, ponude olakšice oko važenja garancije. Istovremeno upućen je apel da se svi pridržavaju uputstava i mera koje je propisala Vlada Republike Srbije i da se ne napuštaju domovi bez preke potrebe. Zbog sigurnosti i zdravlja zaposlenih, ali i klijenata, ovlašćeni Toyotini servisi rade u skladu sa merama koje je propisala Vlada Republike Srbije ili su zatvoreni i na raspolaganju samo za hitne i neophodne popravke.

Imajući sve to u vidu, Toyota Srbija iskoristila je priliku da obavesti svoje klijente da neće izgubiti garanciju na vozilo, pod uslovom da:

  • Na redovan servis dođu u roku od dva meseca nakon ukidanja vanrednih mera vezanih za virus korona, ukoliko je vozilo u redovnoj garanciji;
  • Na redovan servis dođu do 31. maja 2020. godine (ovaj period će se po potrebi produžiti), ukoliko je vozilo u produženoj garanciji, a termin za redovan servis vozila između 1. marta i 30. aprila 2020. godine;
  • Ne pređu više od 1500 kilometara dodatno na propisani servisni interval.

Datum početka standardnog rada servisa, kao i sva druga važna obaveštenja, biće objavljeni na zvaničnoj web stranici Toyote Srbija.

Ukoliko tokom trajanja vanrednog stanja dođe do kvara ili oštećenja na vozilu, vlasnicima se preporučuje da se obavezno jave ovlašćenom Toyota serviseru na dežurne brojeve telefona, kako bi dobili dodatna uputstva za postupanje u toj situaciji.

Brojevi za hitne slučajeve su:

Toyota Centar Beograd
011 3316 350
065 5956 587

MAG Centar Novi Beograd
065 9249 902

(139)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Garancija na Toyotu je generalno glupost, pričaju vlasnici. Ujedno i brojna istraživanja pokazuju da je to marka koja je u vrhu po pouzdanosti. Mogli su i da ne ponude garanciju, čak ni onu minimalnu, epilog bi bio isti.