1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Golf GTI Mk8 premijerno u Ženevi – R model u Gudvudu
Volkswagen Golf GTI Mk8 premijerno u Ženevi – R model u Gudvudu
0

Volkswagen Golf GTI Mk8 premijerno u Ženevi – R model u Gudvudu

326
0
Podelite sa prijateljima:

Još otkada je uveden u ponudu, u junu 1976., Golf GTI je bio i ostao „zlatni standard“ kada je reč o „hot heč“ modelima. Brojni su razlozi zašto je Volkswagenov model u međuvremenu postao ikona, ne samo kao sportista, već i sjajan svestrani model. Sedam generacija kasnije, Mk8 obećava nastavak evolucije.

Nemačka marka će novi „hot heč“ predstaviti u martu u Ženevi. Nakon toga, trebalo bi da bude dostupan za kupovinu do kraja godine.

Ono što je još interesantnije je da će R verzija biti prikazana na Festivalu brzine u Gudvudu. „Zbijen“ raspored premijera, nema šta, ali to ne treba da čudi s obzirom na ogromnu zainteresovanost publike.

Da se vratimo na GTI. Nema bilo kakve hibridizacije, tako da će za pogon biti zadužen EA888 2,0-litarski turbobenzinac iz Mk7, koji će ponovo biti dostupan u dva nivoa snage. Ono što se očekuje je 245 i 290 konja.

Povećanje maksimalnog obrtnog momenta je takođe očekivano, tako da bi on trebalo skoči sa sadašnjih 350 na 370 Nm. Naravno, Volkswagen će nastaviti priču s manuelnim šestostepenim menjačem s kratkim hodovima, ali je tu i DSG sa sedam stepena prenosa.

Inženjeri uključeni u razvoj novog modela kažu da je mnogo pažnje obraćeno na preciznost upravljanja.

Golf GTD će takođe biti dostupan, s oko 200 ks. Pokretaće ga EA288 Evo, u prevodu 2.0 TDI, ovoga puta uz blago hibridnu asistenciju. Po Volkswagenu, za sada najveća izlazna snaga ovog aranžmana iznosi 204 konja.

Na kraju, ali ne i manje važno, očekuje se da Golf R pristigne s najmanje 300 ks u ulaznoj formi. S koliko će raspolagati R Plus varijanta ne znamo. Neki tvrde da je reč o 350, dok drugi smatraju da je u igri čitavih 400 konja.

AutoRepublika

(326)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments