1. Home
  2. Vesti
  3. Corvette Z06 se očekuje s twin-turbo LT7 i 800 ks
Corvette Z06 se očekuje s twin-turbo LT7 i 800 ks
0

Corvette Z06 se očekuje s twin-turbo LT7 i 800 ks

162
0
Podelite sa prijateljima:

Priča nije nova, a reč je o glasinama da će C8 Corvette Z06 stići s twin-turbo V8 kodnog imena LT7, i to s 800 ks i blizu 950 Nm.

To znači da bi razlika u snazi između Stingraya i Z06 bila čak 300 ks. To je značajno više u odnosu na sedmu generaciju Corvettea, gde je taj odnos bio 460 naspram 650 konja.

Takođe se govori o desetostepenom DCT menjaču umesto sedmostepene transmisije u Corvette Stingrayu.

Ipak, treba se podsetiti da Corvette nikada nije težio izuzetno visokoj maksimalnoj brzini ili efikasnosti, što znači da je sedmostepena jedinica nekako prikladnija prirodi ovog modela.

Takođe se spekuliše o tome da bi Corvette ZR1 mogao da bude rebrendirani Zora, a stigao bi dve godine nakon Z06. Perjanica bi trebalo da raspolaže hibridizovanim pogonskim sistemom koji bi isporučivao 1.000 ks uz pogon na sve točkove. Što se Z06 tiče, ovaj model bi na scenu mogao da stupi krajem 2021. kao model za 2020. godinu.

Šta možemo zaključiti iz potonjeg izveštaja? Ne mnogo, ali dovoljno je podataka koji potvrđuju prisustvo twin-turbo V8 u Corvetteu Z06.

AutoRepublika

(162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments