1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Carrera 911 S (2020.) isporučuje više snage nego što proizvođač navodi
Porsche Carrera 911 S (2020.) isporučuje više snage nego što proizvođač navodi
0

Porsche Carrera 911 S (2020.) isporučuje više snage nego što proizvođač navodi

509
0
Podelite sa prijateljima:

Na papiru, Porscheov sportista isporučuje 450 ks i 530 Nm.

Običaj da proizvođači nominalno registruju niže specifikacije u odnosu na kakve one zaista jesu nije ništa novo. Na kraju krajeva, niko se neće žaliti na „višak“ snage, dok kada bi je bilo manje, pljuštale bi optužbe. Po najnovijem izveštaju, Porsche 911 Carrera S isporučuje više snage nego što se reklamira.

Na papiru, 911 Carrera S proizvodi 450 konja i 530 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Međutim, kada je Motor Trend postavio jarko žuti (2020.) 911 na dinamometar, zabeležio je 420 ks i 550 Nm izmerenih na točkovima. Dok je snaga ispod one koju je naveo Porsche, obrtni moment je viši.

Stvar je u tome što proivođači zvanične brojke zasnivaju na performansama na kolenastom vratilu, dok dinamometar meri vrednosti na točkovima. Između radilice i točkova dolazi naravno do izvesnog gubitka snage koja se rasipa zbog transmisije i drugih mehaničkh komponenti. Neka relativno precizna procena gubitka bi bila 15 odsto.

Po Motor Trendu, kada bi se uradila matematika unazad i kompenzovao gubitak od 15 odsto, Carrera S isporučuje zapravo 495 ks i 650 Nm na kolenastom vratilu, što je više od Porscheovih oficijelnih brojki.

AutoRepublika

 

(509)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments