1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota obezbeđuje 3.700 vozila za potrebe Olimpijade i Paraolimpijade
Toyota obezbeđuje 3.700 vozila za potrebe Olimpijade i Paraolimpijade

Toyota obezbeđuje 3.700 vozila za potrebe Olimpijade i Paraolimpijade

129
1
Podelite sa prijateljima:

Toyota navodi da će čak 90% flote automobila namenjene potrebama u orgnizaciji i održavnju Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju biti elektrifikovana, s ciljem postizanja veoma strogih emisionih ciljeva.

Organizatorima će biti stavljeno na raspolaganje 3.700 Toyota tokom sledeće godine a japanski proizvođač je posebno ponosan na to da korišćenje te flote automobila neće ostaviti značajan negativan trag na prirodno okruženje.

Inženjerski timovi najvećeg proizvođača automobila iz Zemlje izlazećeg Sunca su se potrudili da za ovu specijalnu namenu razviju i određena nespecifična vozila koja će služiti učesnicima globalno najvažnijih manifestacija zakazanih za sledeću godinu uz mesto održavanja u Tokiju.

Flota od 3.700 vozila će biti popunjena primercima baterijskih vozila, kako čisto električnih tako i hibridnih. Zatim će tu svoje mesto naći i pripadnici FCEV segmenta, poput modela sa naslovne fotografije Mirai, na primer. Olimpijada neće moći proći ni bez Priusa, ali ni bez čudnih prevoznih sredstava koja teško da se mogu nazvati automobilima.

Što se strukture samog voznog parka koji će biti stavljen na raspolaganje tiče, Toyota tvrdi da će oko 500 četvorotočkaša iz FCEV klase biti u pogonu, a da će biti u funkciji i 850 baterijskih vozila, što je praktično rekordan broj u dosadašnjoj istoriji Olimpijskih igara.

AutoRepublika

(129)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
TNT

Zar nisu stopirali FCEV program posle one eksplozije od pre par meseci?