1. Home
  2. Vesti
  3. Najveći akcionar Tesle smatra da Mask kompaniji nanosi više štete nego koristi
Najveći akcionar Tesle smatra da Mask kompaniji nanosi više štete nego koristi
1

Najveći akcionar Tesle smatra da Mask kompaniji nanosi više štete nego koristi

309
1
Podelite sa prijateljima:

Najveći akcionara proizvođača električnih automobila iz Amerike, naglašava da bi za kompaniju bilo dobro da Ilon Mask odstupi sa mesta izvršnog direktora pošto njegove neodgovorne objave na Twitteru nanose veći štetu od koristi koje donose društvu.

Džejms Anderson koji je zaposlen u britanskoj investicionoj firmi Ballie Gifford je nemačkim medijima izjavio da ”ne smatra nužnim ostanak Maska na poziciji izvršnog direktora „. Inače, ova britanska kompanija drži u svom portfoliju 7,5% akcija Tesle.

„On delom funkcije upravljanja kompanijom vidi i obraćanje javnosti i akcionarima putem društvenih mreža, što mi jednostavno ne smatramo dobrodošlim,“ rekao je odlučno Anderson novinaru nemačkog Manager magazine. Inače, Anderson neguje i lične odnose sa Maskom.

Predstavnik najvećeg pojedinačnog akcionara je sigurno mislio na ponoćne tvitove Maska, od prošlog avgusta, one koji su ga uostalom i koštali mesta predsednika kompanije Tesla u sporu sa američkom Komisijom za hartije od vrednosti (SEC).

Mask je tom prilikom, tokom aprila, uspeo da isposluje blažu kaznu ali je isovremeno morao da prihvati da ima neku vrstu internet tutora nad svojim aktivnostima u kompaniji. Dogovor je predvideo da Mask, pre bilo kakve realizacije svog Twitter poriva, a koji bi se ticao finansijske pozicije kompanije, prihoda, obima isporuka i sličnih tema, mora pribaviti saglasnost kompanijskog advokata.

Mask se nakon toga još jednom našao u iskušenju u odnosu sa strogom Komisijom za hartije od vrednosti kada je tokom februara ove godine optužen da je ponovo prekršio odredbe sporazuma koji smo opisali u prethodnim pasusima.

AutoRepublika

(309)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

ilon mask – razmaženo derište koje nikada nije odraslo