1. Home
  2. Vesti
  3. VW grupa očekuje vrtoglav rast prodaje automobila u Kini
VW grupa očekuje vrtoglav rast prodaje automobila u Kini
0

VW grupa očekuje vrtoglav rast prodaje automobila u Kini

147
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Volkswagen grupacije za Kinu, Stefan Volenštajn, izjavio je da će kraj epidemije korona virusa u toj zemlji doprineti velikom rastu prodaje novih automobila.

Prema podacima kojima raspolaže Volenštajn, prodaja u Kini će se uvećati četiri puta već u martu, što su sve indikacije da se tržište brzo oporavlja.

On je naveo da se VW grupa praktično već vratila stadardnom ritmu u toj zemlji, s tim da su od 24 fabrike samo dva pogona još uvek na odmoru, dok vlasti ne daju zeleno svetlo za početak rada i na tim lokacijama.

„Ima sve više znakova da se tržište rapidno oporavlja. Ovim tempom do sredine godine mogli bismo da se nadamo da ćemo ispuniti prošlogodišnja predviđanja“, rekao je rukovodilac VW grupacije.

Volenštajn je kazao da očekuje da u martu u Kini bude prodato oko milion automobila, naspram svega 250.000 u februaru. Ipak, nisu sve prognoze tako lepe. Nemački gigant očekuje da će njegova prodaja u Kini na godišnjem nivou opasti od 3 do 15%.

Uprkos teškim predviđanjima, Volenštajn ističe da Volkswagen grupa ostaje dosledna svojim planovima, te da će investirati više od 4 milijarde evra u Kini. Čak 40% ovih ulaganja otpada na električne automobile.

VW želi da od 2025. godine u Kini prodaje na godišnjem nivou najmanje 1,5 miliona primeraka električnih vozila.

AutoRepublika 

(147)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments